SON KAFİLE UĞURLANDI

SON KAFİLE UĞURLANDI
Havza'da hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek son kafile yola çıktı

 Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise milyonlarca hacı adayının içerisinde Türkiye’den de çok sayıda kimse gideceğini belirterek; " İnşallah orada kutsal topraklarda ülkemizin bölünmez birliği için dua edin. 79 milyon için dua edin. " diye konuştu.
Havza Kevser Cami önünde düzenlenen uğurlama törenine Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Müftüsü İlyas Akyaz ve hacı adaylarının yakınları katıldı.
Kur'an-ı Kerim okunması, ilahiler ve kasidelerin seslendirilmesinin ardından konuşma yapan İlçe Müftüsü İlyas Akyazı, "Hac görevi Müslümanların yaşadığı en mutlu ve duygulu anlardır. Hac terk ile yapılan ibadettir. Günahlarınızı terk edersiniz, burada sevdiklerinizi terk edersiniz. Bunların hepsi yaratana ulaşmak içindir. " dedi.
Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise milyonlarca hacı adayının içerisinde Türkiye’den de çok sayıda kimse gideceğini belirterek; " Göğsünüzdeki al bayrakla bizleri orada eni şekilde bizleri temsil edeceksiniz. Her Müslüman’ın hasreti olan kutsal topraklara gitmek üzere çıktığınız yol açık olsun. Yüce Mevlam niyetlerinizi kabul etsin. Bizlerden o mübarek yerlere selam söyleyin. 15 Temmuz’da demokrasimize kast ettiler. Bölücüler o günden bu yana terör saldırılarına devam ediyor. Son olarak Gaziantep’de bir bombalı saldırı oldu. Şehitlerimiz var. Onlara Allah’tan rahmet diliyorum. Terörün her türlüsünü nefret ile kınıyorum. Bunların hepsinin nedeni ülkemizi bölmek ve parçalamak. Güçlü Türkiye’nin önüne geçmek istiyorlar. İnşallah orada kutsal topraklarda ülkemizin bölünmez birliği için dua edin. 79 milyon için dua edin. " diye konuştu.
Havza Müftüsü İlyas Akyazı tarafından yapılan dua sonrası 32 hacı adayı sevinç ve gözyaşları arasında kutsal topraklara uğurlandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.