SON GÜLEN İYİ GÜLERMİŞ

SON GÜLEN İYİ GÜLERMİŞ

Hangi işi yaparsanız yapın, iş olsun diye yapmanın hiç bir anlamı yok, hayatım boyunca hangi işi yaptıysam adam gibi doğrusunu yapmaya çalıştım, bedeli ağır olsa da bu huyumdan vaz geçmeye niyetim yok. Bunu söyleme nedenim son günlerde herkes kafasına göre birtakım şeyler yazıp, çiziyor, olmuşlar adeta siyaset uzmanı, okuyanlar da zannedecekler ki yazılanlar doğru, oysa ki sırf birilerinden üç, beş kuruş almak için onların gönlüne göre yazmanın ne anlamı var anlamış değilim. İnsan bir şeyi yazarken birazcık olsun araştırır, sorar, uzmanların görüşüne baş vurur. Hiç unutmuyorum merhum bir arkadaşım bir gün Kunduz Ormanlarına gezmeye gitmiş, kunduz ormanlarında tanıdık arkadaşlara rastlamış, onlarla sohbet ederken demişler ki arkadaş sen biliyor musun Büyük Birlik Partisi'nin oyu yüzde otuzlara çıkmış, önümüzdeki dönem BBP iktidar olacak. Bizim merhum arkadaş azıcık gülümseyip onlara demiş ki arkadaşlar dün akşam burada kimler vardı? Onlar da demişler ki Büyük Birlik Partili arkadaşlar vardı. Bizim merhum bunun üzerine demiş ki Büyük Birlik Partisi'nin nasıl iktidar olacağını şimdi anladım. Orada bulunanlar büyük bir merakla ne anladın diye sorunca demiş ki siz dün akşam o arkadaşlarla sabaha kadar BBP'nin nasıl iktidar olacağını konuştunuz, biri birinizi sabah ezanına doğru ikna ettiniz, ondan sonra da kendiniz inanıp, bize anlatıyorsunuz.

Bu olayı anlatma nedenim son günlerde bazı köşe yazarlarının Ak Parti'de olup, bitenlerle ilgili yazıp, çizdikleridir. Onlara göre mevcut teşkilatla seçime gidilecek, yerel seçimlerde mevcut teşkilat kimi isterse onu aday gösterecek, hatta 2015 yılındaki Genel seçimlerde dahi mevcut teşkilatın adayları Milletvekili seçilecek. Bu varsayıma inananlar olabilir ancak bu iş benim İmamlık yaptığım 1981-83 yıllarındaki İmamlarla birlikte gece sabaha kadar Devlet kurup, sabah vazgeçmemize benziyor. Ancak bizim o zaman yaşımız 18 idi, genç, heyecanlı ve ütopik düşünüyorduk, daha sonra hayatın gerçekleri ile karşılaştığımızda düşüncelerimizin hayalden öteye geçemeyeceğini, hatta yanlış düşünceler olduklarını anladık. Ancak bu arkadaşların hiç birisi 18 yaşında değil, hayatın belli dönemlerinde belli, başlı şeyleri görüp, geçirmiş insanlar. Diyelim ki siyasi tecrübeleri yok, o zaman ya yazıp, çizmesinler veya siyasetten anlayan insanlarla konuşup ona göre yazsınlar.

Peki bu arkadaşlar ne diyorlar derseniz onlara göre mevcut teşkilat, sadece çalışarak seçimi kazanmış, görevden alınma gibi bir riski yok, onlar ne derse o olur. Seçimi kaybedenler ise Genel Merkezin destek vermesi sonucu kaybettiler. Oysa işin aslı hiç de öyle değil, seçimi kazanan ekip, Milletvekili Cemal Bey'e çok dua etsinler, zira Cemal Bey kongreye iki gün kala bin kişinin üzerinde kişi ile görüşüp destek istedi, ama istediği desteği bulamadı,Genel Merkez Osman Çetinkaya'ya destek vermiş olmasına rağmen kaybetmesinde en önemli faktör Cemal Vekilin insanlarla olan teşriki mesaisindeki yanlışlarıdır. Aksi halde Osman Çetinkaya'nın kaybetme ihtimali yoktu. Burada yapılan en ciddi hata Ak Parti Genel Merkezinin ismi olduğundan fazla ön plana çıkarılarak seçimde baskı uygulanmasıydı, bu işi yürüten kişi görünürde her ne kadar Osman Çetinkaya ise de perde arkasında Cemal Vekilin olduğu bir gerçektir.Bunu söylerken kimseye bir husumetim olduğundan değil gerçekleri sizlerle paylaşmaktır.

Peki bundan sonraki süreç nasıl olacak derseniz geçenlerde yazmıştım, tekrarına gerek olmamasına rağmen ısrarla bu konuyu farklı mecraya getirmek isteyenler olduğundan tekrarlamak zorundayım. Bu konuda geçtiğimiz hafta yapılan Genişletilmiş İl Divanı toplantısında yaşananlara bakıldığında durum açıkça ortada. Bu partinin geldiği kültürü birazcık olsun bilenler çok iyi bilirler ki Genel Merkezin onay vermediği isimlerin bu partide hayat hakları olma şansı yoktur. Bunun örnekleri geçmişte görülmüştür. Düşünebiliyor musunuz mevcut yönetimin canla başla istediği ve bazılarının çok yakın arkadaşı olan yeni il Koordinatörü Genişletilmiş İl Divan toplantısına katılmıyor veya katılamıyor. İl Koordinatörünün toplantıya katılmayacağını Genel Merkez bir hafta öncesinden İl Başkanlığına bildirmiş. Peki eski Bakan bu güne kadar bütün il divanlarına aksatmadan katılırken bu toplantıya neden katılmadı? Bu arkadaşımız konuşmaz ama piyasayı çok iyi koklar. Önümüzdeki sürecin birilerinin dediği gibi olmayacağı kesin ancak nasıl şekilleneceğini şimdi yazmak istemiyorum, zamanı gelince onu da yazarım. Süreç devam ediyor, biraz uzamasının nedeni yeni yapılanmanın sağlıklı olması için yapılan çalışmalardır. Bu konudaki son sözüm son gülenin iyi güleceğinin unutulmamasıdır. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR