Yusuf Ziya Yılmaz İstifa etti

Yusuf Ziya Yılmaz İstifa etti
24 Haziran seçimlerinde aday olmak üzere Yusuf Ziya Yılmaz görevden ayrılıyor. Ak parti Genel merkezince Milletvekilliğine müracaat etmesi istenen Yusuf Ziya Yılmaz bu gece evinde özel dostlarıyla yaptığı toplantı ardından istifa kararı aldığı öğrenildi

Yusuf Ziya Yılmaz bugün  istifasını açıklıyor, Ak parti Genel Merkzei tarafından aranıp Belediye Başkanlığından istifa ederek Milletvekilliğine müracaatı istenen Yusuf ziya Yılmaz bu gece kurmayları ile evinde toplanarak istifa kararı aldığı öğrenildi. Yısuf Ziya Yılmazdan boşalacak koltuğa muhtemelen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahinin oturacağı öğrenildi

Yılmaz yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

Yılmaz, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 24 Haziran'daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde AK Parti Genel Merkez yöneticilerinin kendisini arayarak, milletvekili aday adayı olmasını istediklerini aktardı. 

Parti genel merkezince kendisine yapılan teklife saygı duyduğunu belirten Yılmaz, "Benim için önemli olan siyasi terbiye ve parti disiplinine layık olmaktır. Merkez yöneticilerine, 'Ne emrediyorsanız, nerede görev veriyorsanız orada görev yaparım' diye cevap verdim. Geçen akşam da parti yöneticilerinden 'Yarın aday adaylığınızı açıklamasını istiyorum' yönünde talimat aldım. Bu doğrultuda aday adaylık sürecinin son günü, 19 yıldır görev yaptığım Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ederek, aday adayı müracaatımı yapıyorum." dedi.

Partisinin verdiği yeni görevle parlamentoda Samsun'a hizmet etmeye devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, adaylık sürecinin genel merkezinin vereceği kararla belli olacağını kaydetti.

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman ise partilerinin çok sayıda aday adaylık başvurusu alacağına işaret ederek, "Seçime her konuda hazırız. Güçlü bir parti olarak aday adaylık sürecinde çok sayıda başvuru bekliyoruz. En iyi şekilde Samsun'u temsil edecek aday profiline ulaşacağımıza inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız da böyle bir karar aldı. Kendisini tebrik ediyorum." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum