Sokakta kalan 7 çocuklu Öksüzoğlu ailesine Kimse Yok Mu sahip çıktı

Sokakta kalan 7 çocuklu Öksüzoğlu ailesine Kimse Yok Mu sahip çıktı
Yanan evleri nedeniyle kış günü 7 çocuğuyla sokakta kalan Öksüzoğlu ailesine, Kimse Yok Mu Derneği sahip çıktı. Ailenin tüm ihtiyaçlarını karşılayan dernek, 2 gün içerisinde 3 bin TL'lik yardım ulaştırdı.

Ordu'da yaşamını sürdüren Erol Öksüzoğlu'nun 4 ay önce bir çocuğu oldu. Doğum sonrası yapılan tetkiklerinde anormallikler tespit eden doktorlar bebeği Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk etti. Doğduğu günden bu yana belinden altı tutmayan ve vücudunda delikler olan bebek için aile Samsun'a gelip gitmeye başladı. Öksüzoğlu ailesinin Ordu'daki evi de bu süreçte yandı. Çiftçilikle geçinen çaresiz baba masraflara da katlanamayarak Samsun'a yerleşmek zorunda kaldı. Başlarını sokacak bir ev arayan Erol Öksüzoğlu işi olmadığı gerekçesiyle her yerden eliboş döndü. Bir süre hastane köşelerinde yatıp kalkan ve tüm kapıları çalan baba, son olarak Kimse Yok Mu Derneği'ni aradı ve kendisini bekleyen mutlu günlere 'merhaba' dedi.

Kimse Yok Mu gönüllüleri, 1 hafta içerisinde tüm ihtiyaçları karşılanan Öksüzoğlu ailesini ziyaret ederek baba Erol Öksüzoğlu ile görüştü. Başından geçenleri anlatan Öksüzoğlu, "7 çocuğumla ortada kalmıştım, bana sahip çıktılar. Evim yandı, köyde evsiz kaldım. 4 aylık çocuğum doğuştan felçli, yoğun bakımda yatıyor. Çocuğumun ilaçlarını alamıyorum, yakında eve gelecek ve cihaza bağlı yaşayacak. Cihazlarla eve gelecek ama burada da nasıl yaşatacağım bilmiyorum." dedi.

Evinde hiç eşyasının olmadığını ve son bir umut Kimse Yok Mu Derneği'ni aradığını söyleyen Erol Öksüzoğlu, "Aradığım gün hemen geldiler, inceleme yaptılar. Bir gün içerisinde geldiler baktılar, bir saat sonra eşyalarımı getirdiler. Şaşırdım, gerçekten tahmin etmiyordum. Çocuklarımı çağırdılar, onları giydirdiler. Okul kıyafetlerini, kırtasiyelerini ne istediysek verdiler. Çocuklarımın ve benim halim zaten ortada. Buzdolabımı, televizyonumu, halımı, çekyatımı, dolaplarımı, kısaca her şeyimi verdiler. Allah bu derneği kuranlardan ve yardım verenlerden razı olsun." diye konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği'nin kendisinin hayatında dönüm noktası açtığını söyleyen baba Öksüzoğlu, "Benim gibi çok insanlar var. Bu dernekleri kapatmasınlar. Bugüne kadar Kaymakamlığa başvurdum, belediyeye başvurdum, valiliğe gittim Ordu'da sahip çıkan olmadı. Buraya geldim, Kimse Yok Mu sahip çıktı. Allah razı olsun. Şuan bile çok ihtiyacım var, çocuğum hastanede ilaçlarını alamıyorum. Akşama ekmek almaya bile paramız yok bizim. Bu dernek kapatılırsa bizim gibi insanlara kim sahip çıkacak. Bu insanlara yardım ediyorlar, niye kapatıyorlar ki derneği. Devletimiz bize sahip çıksın. Çünkü devletimizin bir karış toprağı için seve seve canımı vermeye giderim." şeklinde konuştu.

Kimse Yok Mu gönüllüsü Bengisu Koraloğlu da şunları söyledi: "Ailenin belki 'Kimse Yok Mu' diye son çırpınışında bizler yardımına koştuk. Bu çok önemli bir şeydir. Çaresiz babanın 7 yavrusu ve ailesinin bütün ihtiyaçları giderildi. Hem eşya, hem giyim, hem gıda ihtiyaçları giderildi. Kendilerinin ihtiyaçları bitmedi. Bu işin devamı ömrümüzün sonuna kadar bize gelen yardımlarla derneğimiz onların yanında olacaktır. Bu çocukların okumasında kendilerinin sorunlarında her zaman yanlarındayız. Pırıl pırıl gözleri olan çok tatlı çocukları var onlara sahip çıkacağız."

Gönüllü Koraloğlu, daha hiç evine gelmemiş 4 aylık bebek için dernek yardımının fayda etmediğini belirterek, "Bir yerden sonra bu devlet büyüklerinin, hastane yetkililerinin elinde olan bir şey. Sağlık konusunda aileye yardım yapılmasının sağlanmasını istiyoruz." dedi.CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.