SOKAK KEDİLERİ İÇİN 5 YILDIZLI "KEDİ KASABASI"

SOKAK KEDİLERİ İÇİN 5 YILDIZLI "KEDİ KASABASI"
Samsun Büyükşehir Belediyesince 2 yıl sürdürülen çalışmayla oluşturulan "Kedi Kasabası"nda, sokaktan toplanan kedilerin kısırlaştırılarak rahat bir ortamda yaşamını sürdürmesi sağlanıyor...

Samsun Büyükşehir Belediyesi, belediyeye ait hayvan barınağı içerisindeki 10 dönümlük ormanlık alanda, sokaktan toplanan ve özellikle hasta kedilerin bakımının yapılabilmesi için tesis oluşturdu.

Yaklaşık 2 yıl süren çalışmaların ardından kurulan ve "Kedi Kasabası" adı verilen tesiste, sokak kedileri için tekli ve çoklu yaşam alanının bulunduğu bungalov evlerin yanı sıra otantik köprü ve yürüyüş yolları yapıldı.

Hayvan Barınağı Sorumlu Yöneticisi ve veteriner hekim Hüseyin Aydın, ilçe belediyelerince sokaktan toplanan kedilerin kendilerine getirildiğini, kedilerin burada kısırlaştırıldığını söyledi.

"KEDİLER İÇİN 5 YILDIZLI KASABA OLUŞTURDUK"

Öncelikle sokaktan hasta olarak getirilen kedileri diğerlerinden ayırarak veteriner hekim gözetiminde tedavi ettiklerini anlatan Aydın, "Daha sonra kedileri kısırlaştırıyoruz. Kısırlaştırdığımız kedileri 'Kedi Kasabası'na salıyoruz. Biz burada kedilerin toplu veya tek yaşayabileceği yaşam alanı oluşturduk. Burada kediler sağlıklı ve mutlu bir şekilde yaşamlarını sürdürecekler" dedi.

Aydın, kedilerin ormanlık alanda çamura basmaması için yürüyüş yolları yaptıklarını belirterek; "Kediler için burada 5 yıldızlı kasaba oluşturduk burada bir kedi için her türlü yaşam şartı mevcut. Türkiye’de bu özelliklere sahip bir hayvan barınağı olmadığını düşünüyorum. Burası 10 dönüm üzerine kurulu ancak gerektiğinde bu alanı büyütebiliriz. Şu anda barınakta misafirimiz yaklaşık 50 kedimiz var. Biz özellikle sokakta garip kalmış ve hasta kedilerimiz için burayı tasarladık" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.