SOĞUK HAVALARDA DİŞLERE DİKKAT

SOĞUK HAVALARDA DİŞLERE DİKKAT
Diş sağlığına soğuk havalarda daha dikkat edilmeli

SAMSUN Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, soğuk havalarda diş sağlığına daha dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

 İlker, "Sonbahar ve kış mevsiminde ani sıcaklık değişimleriyle birlikte hassasiyette artış meydana gelebilir. Diş hassasiyetini, sıcak ya da soğuk bir şeyler yer veya içerken hissettiğimiz sızlama olarak belirtebiliriz. Özellikle çocuklar başta olmak üzere, bu tür soğuk havalarda dışarı çıkmak zorunda kalanların atkı ile çene ve ağız bölgelerini kapatmalıdır" dedi.Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, kış mevsiminin gelmesi ve hava sıcaklıklarında görülen ani düşüşlerde ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. İlker, şöyle konuştu:"Soğuk havalarda diş sağlığına daha da dikkat edilmeli. Sonbahar ve kış mevsiminde ani sıcaklık değişimleriyle birlikte hassasiyette artış meydana gelebilir. Diş hassasiyetini, sıcak ya da soğuk bir şeyler yer veya içerken hissettiğimiz sızlama olarak belirtebiliriz. Özellikle çocuklar başta olmak üzere, bu tür soğuk havalarda dışarı çıkmak zorunda kalanların atkı ile çene ve ağız bölgelerini kapatmalıdır. Halkımızın ağız solunumunu değil burun solunumunu tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Dikkat edilmediği zaman soğuk havalarda, havayı ağız yoluyla içinize çektiğinizde bile dişlerinizde sızlama olabilir. Bu da ciddi moral bozukluğu ve dikkat edilmemesi halinde diş eti rahatsızlıklarına neden olabilir. Ayrıca grip ve soğuk algınlığında diş etlerine zarar verdiği gibi, sızı ve kanamalara da neden olabilir. Bu problemlerle karşılaşmamak için muhakkak diş hekimine başvurarak, gerekli kontrollerin belli periyodlarla yapılması gerekmektedir." 

"AĞIZ VE DİŞ BAKIMINA DİKKAT EDİLMİYOR "
Türkiye'de ağız ve diş bakımının ihmal edildiğini anlatan Diş Hekimleri Odası Başkanı  Abdullah İlker, şöyle devam etti:"Türkiye’de ağız ve diş bakımına önemli derece dikkat edilmiyor. Dişleri düzenli fırçalamadığımız zaman dişlerin araları ve diş etiyle birleşim yerlerindeki besin artıkları ve tükürüğün yapısında bulunan tartar parçacıkları, bakteri plağı ile reaksiyona girerek dişlere iyice yapışıyor. Sonucunda ise taş oluşumuna neden oluyor. Onun için bizler halkımızın günde en az 2 kere dişlerini fırçalamalarını istiyoruz."DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.