SMMMO'DAN EĞİTİM SEMİNERİ

SMMMO'DAN EĞİTİM SEMİNERİ
Sigorta Teşvikleri ve Sosyal Güvenlik Kurumu e-işlemlerle İlgili Sorunlar ‘’konulu eğitim semineri Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda gerçekleşti.

Toplantıda Sosyal Güvenlik Kurumu İl Başkanı Ünal Kaya, Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu İşverenler Daire Başkanlığı Şube Müdürü İbrahim Karatepe, Merkez müdürleri ile Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu ile çok sayıda Mali Müşavirler katıldı.

Oda başkanı Hayrul Kayar ‘’ Öncelikle teşvik uygulamalarında işverenlere sağlanan imkanlar biz Meslek mensuplarına da tanınması gerekir. Kayıt dışı sigortasız çalışanların iş kazası yapması durumunda zan altında bizler kalıyoruz. Fakat İşverenler kağıt ortamında bildirgelerini kendileri verse bi nebze yaramıza merhem olur. Günü birlik işe alınan işçilerde buna dâhil olup, bu feryatları sürekli yapıyoruz. Meslek camiamızın sorunlarını ifade ediyoruz ancak taraf olarak kalıyoruz. Şuan İl Müdürünün, şube müdürlerinin burada olması ve kendi toplantılarında sorunlarımızı dile getirmelerini talep ediyoruz.’’ diyerek, konuşmasını Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ünal Kaya’ya bıraktı.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ünal Kaya ‘’ Değerli Oda yönetimi ve meslek mensupları arkadaşlara hoş geldiniz diyorum. Bu kısa sürede toplantıya olanak sağladığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Sizler meslek mensupları olmadan bizler olamayız. Oda Başkanına sorunları konusunda katılıyorum. Fakat Bu ricalar havada kalıyor. Ankara şube müdürüm de burada kendi notlarını da aldı. Sizin bu sorunlarınızı görüş ve öneri şeklinde bir rapor olarak bize sunarsanız, Üst mercilere bizzat ileticem. Diyerek, Mikrofonu Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu  İşverenler Daire Başkanlığı Şube Müdürü İbrahim Karatepe’ye bıraktı. Karatepe de İl Müdürünü destekleyerek raporu yasal düzenlemeleri ilgili başkanlıklara ileteceğini belirterek, Sigorta teşvikleri ve sosyal güvenlik kurumu e-işlemlerle ilgili sorunlar  üzerine sunum yaptı.

Meslek mensuplarına bilgi sunumu yaparken uygulamalar hakkında meslek mensupları ile görüş alışverişinde bulundular.

Oda başkanı Hayrul Kayar  konuşmacılara ve katılımcılara teşekkürlerini sundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.