"SİZLERE HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM"

"SİZLERE HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM"
19 Mayıs 1919’un 100’üncü Yılı kapsamında Konaks Otel’de Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanları Toplantısı düzenlendi.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanları Toplantısı'na ayrıca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Vali Yardımcıları Hasan Öztürk ve Mehmet Aktaş, Samsun İl Jandarma Komutan vekili Jandarma Albay Mehmet Arı  İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Samsun Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Samsun Şubesi(TESUD) Başkanı Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım şehit yakınları ve gaziler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atakum ilçesi Şirinevler Cami İmam Hatibi Burhan Baş tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Daha sonra Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şubesi Başkanı Necati Yılmaz ise bir selamla konuşması yaptı. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık yaptığı konuşmasında, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yıldönümünde şehit aileleri ve gazileri Samsun’a çağırarak bizlere bu imkânı sunan başta Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Şube Başkanımıza hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

vali-3.jpg

"100’ÜNCÜ YILINI KUTLUYORUZ"
Önemli bir günde birlikte olmanın gurur verici olduğunu hatırlatan Samsun Valisi Osman Kaymak, “Güzel Samsunumuza yurdumuzun dört bir tarafından gelen çok değerli şehit yakınları ve gazi kardeşlerim. Hoş geldiniz şeref verdiniz. Biliyorsunuz bu sene Milli Mücadele’nin 100’üncü Yılını kutluyoruz. Bu çerçevede ilimizde pek çok etkinlik yaptık. Bence bu etkinliklerin içerisinde en anlamlısını da bugün yapıyoruz. Türkiye’nin 44 ilinden şube başkanları ve 12 temsilcisi Samsun’a gelerek sizler büyük Türkiye’nin resmini ortaya koydunuz. Yüz yıl önce de bu topraklar işgal altındaydı. Anadolu’da karamsarlık ve karabulutlar hakimdi ve ümitler tükenmişti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları 19 Mayıs 1919’da Samsun’da Kurtuluş Mücadelesini başlatarak bu günkü bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temellerini attılar. Buradan bütün şehitlerimize rahmet diliyoruz. Allah hainlere fırsat vermesin diyoruz” diye konuştu 

vali-8.jpg

"ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN"
Bizler bu millet için şehit olmayı kabul etmesek işte o zaman devletsiz olurduk vurgusu yapan Vali Osman kaymak,”Devlet olmadığı zaman vatan olmaz, ezan olmaz ve bayrak olmaz. Türkiye’nin sizlere minnet borcu var. Allah bizlere bu güzel ülkede birlik, beraberlik, huzur ve barış içerisinde yaşamayı nasip etsin. Şehitlerimizin ve gazilerimizin hakkını asla ödeyemeyiz. Allah sizlerden razı olsun. Ben sizlere hizmet etmekten büyük onur duyuyorum. Bizler şehit derneklerin çalışmalarını önemsiyoruz. Şehit yakınları ve aileleri çok kıymetli ve onurlu insanlardır. Şehit yakınları kimseye muhtaç değillerdir. Devletimiz her zaman onların yanlarındadır. Şehit yakınlarının sadece hatırlanmaya ihtiyacı vardır” dedi.

vali-7-001.jpg

"KENDİ AİLEMİZ GİBİ SAYIYORUZ"
Şehitlerimiz hepimiz için canlarını feda ettiklerini söyleyen Vali Osman kaymak,” Hatta bir ilçede, apartmanda ve bir mahallede şehit varsa o şehit o mahalleye veya apartmanın onurudur diye düşünmek lazım. O şehidin ailesinin ihtiyaçları, onların gönüllerinin hoş edilmesi, onların mutlu olması ve incinmemesi, o mahallenin veya apartmanın sorumluluğundadır. O şehit ailesini o mahalleli incitirse ondan şehit incinir. Şehit incinirse de Allah incinir. O yüzden şehit ailelerimizi incitmeden onların hatırlarını soralım. Görev yaptığım yerlerde şehit yakınlarını kendi ailemiz gibi sayıyoruz. Bir eksiğimiz kusurumuz varsa bağışlayın affedin. Ama bilesiniz ki sizleri çok seviyoruz. Çünkü evlatlarınız bu vatan için şehit oldu. Ben güzel şehrimiz Samsunumuza hoş gediniz diyor, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık ve Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yılmaz Vali Osman Kaymak’a günün anısına asker biblosu ve Türk Bayrağı tablosu takdim etti. Sayın Valimiz ise Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık’a Atatürk Anıtı hediye etti. Daha sonra Vali Osman Kaymak gazilerimizle sohbet edip, hatıra fotoğrafı  çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.