Zarife Köksal Taşova

Zarife Köksal Taşova

Siz bu kafaları değiştirmedikçe...

     Asla iflah olmayacaksınız. Ben kavgasını devam ettirdiğiniz sürece yaptığınız yardımlar boşa gidecek. Küçük küçük parçalara ayrıldıkça daha kolay yutulup yok olacaksınız. Avrupa"nın tekniğini almak yerine onların kültürleri içinde eridiğiniz için, onları taklitten öne geçemeyeceksiniz. Kendi öz kültürünüz dururken, global ahlaki yozlaşma içinde kendi kendinizi bitireceksiniz.

            Merhaba sevgili okurlar, bugün size samsun"dan sesleniyorum. Samsun"da bir takım temaslarım oldu. Ama bir çokları sezon tatiline girdiği için amaçladığı bazı işleri ertelemek zorunda kaldım. Bun rağmen bazı sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler yaptım. Mesela UMUT ELİ ile tanışma fırsatım oldu. Şahsıma çok ilgi gösterdiler. Vaktim olursa kendileriyle tekrar görüşeceğime söz verdim. Yinede kendilerine sonsuz başarılar diliyorum. Başarılarının devamını temenni ediyorum. Bayanların düzenlediği toplantılara konuşmacı olarak davet edildim. Samsun"lu bayanlarla samimi ortamlarda konuşma imkanı buldum. Çok verimli olduğuna inanıyorum.

            Değerli okurlar, geçmiş REGAİB KANDİLİnizi tebrik ediyorum. Hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Timsah gözyaşı dökenlerin, nedamet gözyaşları akıtmasını temenni ediyorum.

            Değerli okurlar, söylenecek çok söz var. Ama bir yerden başlamak istiyorum. Biliyorsunuz her ilde çok sayıda sivil toplum kuruluşu var. Konya"da mevcut bütün sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmişimdir. Her birine kartımı takdim ederken bana bir "alo" diyecek kadar yakın olduklarını söylemişimdir. Çünkü ben biliyorum ki gruplaşmalar ayrılıkları doğurur. Bizim başımızada ne geldiyse bu ayrılıklardan geldi. İran"daki çatışmaları söylememe gerek yok sanırım. Bana hep soruyorlar, müslüman ülkeler neden geri kaldı diye? Cevabı basit: ellerindeki değerleri işletemediler. Petrol kuyularına dolarları gömdüler. En önemliside ayrılıklara düşüp gruplaştılar. Neyse bu konuyu daha sonra konuşalım inşallah. Ben kavgasına düşenlerden bahsediyordum. Siz değerli okurlarımdan özürdilemiştim . disiplinim gereği isim vermiyorum. Ama nelere şahit oluyorum bilemezsiniz. Yardım yapan kuruluşlar şunu bilsin ki; yöneticileri hep ben yine ben diyorsa, o oluşum asla açılım yapamaz. Sadece sahipleri ceplerini doldurur. Buda ilahi rızaya terstir.

            Değerli okurlar, toplumlar bir bütün olduğu sürece ilerleme kaydederler. Dünya , yeryüzünde bir milyarı aşkın müslüman var. Malumunuz her birinin binlerce derdi var. Son israil-filistin savaşında tanık oldukki; bazı müslüman ülkeler beş kuruş yardım yapmadıkları gibi batı ülkelerindeki bankalara milyarlar aktardılar. Bu işin tek sebebi ayrılıklardır. Tıpkı yapılan kermeslerde şu kermes falancanın, bu kermes filancanın dedikleri gibi, halbuki bu kermesler neden birleşip tek bir isim altında iş yapmıyorlar? Öyleyse hiç başkalarını suçlamayalım. SİZ BU KAFALARI  DEĞİŞTİRMEDİKÇE,DAHA ÇOOK ÇÖZÜM ARARSINIZ. HALBUKİ ÇÖZÜM SİZSİNİZ. Tıpkı deve kuşunun  kafasını kumdan çıkarmadığı gibi, siz etrafınıza bakıp sebep olduğunuz yanlışlıkları göremediğiniz sürece içinde bulunduğunuz problemler artarak devam edecektir. Benlik kavgasını güdenler  şunu iyi bilsinki; amacınız İlahi rızayı kazanmaksa zaten yaptığınız buna ters düşer . Egoistlere  son tavsiyem şu;  TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKMEK YERİNE NEDAMET  GÖZYAŞLARI DÖKERLERSE EN DOĞRUYU YAPMIŞ OLURLAR. Değerli okurlarıma saygılarımla.

Not: Samsun"lu okurlarıma cevap yazamamıştım. Şu an da  Samsun"da bulunduğum için benimle iletişim kurmak isteyenler Denge gazetesinden bana ulaşabilirler.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zarife Köksal Taşova Arşivi
SON YAZILAR