SİYASİLERDEN KADİR GECESİ MESAJI

SİYASİLERDEN KADİR GECESİ MESAJI
Şehrin siyasilerinin ve belediye başkanlarının Kadir gecesi mesajları

KARAASLAN'DAN KADİR GECESİ MESAJI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesajında, ''Birçok hayır ve bereketi içinde barındıran, manevî hazzın yükseldiği bu mübarek gecede, yüce Rabbimizin bizleri affetmesi ve güzellikler vermesi için dua etmeliyiz'' dedi.

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Kadir gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi

''Rabbimiz, Kadir gecesini Ramazan'ın kalbi ve kıymetlisi kılmıştır. Kadir gecesini ihya etmenin yolu, Kur'anın kadir ve kıymetini bilmekten geçer. Müminler için Kur’an’ı Kerim Allah Teâlâ’ya yaklaşmak için en güzel ve en güçlü vesiledir. Birçok hayır ve bereketi içinde barındıran, manevî hazzın yükseldiği bu mübarek gecede, yüce Rabbimizin bizleri affetmesi ve güzellikler vermesi için dua etmeliyiz.

Bu gecenin, geleceğimizi ve iç dünyamızı huzur ışığıyla aydınlatması ve başta ülkemizin ve dünyanın; İslam ile ilgisi olmayan, dili, dini ve ırkı olmayan, insanların huzur ve istikrarını bozmaya yönelen, masum insanların hayatına kasteden terör belasından kurtulması yegane temennimdir.

Bu duygu ve düşüncelerle kadir gecesinin, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını,  İslam alemine barış; insanlık alemine ise hidayet getirmesini yüce Rabbimden niyaz ediyorum''

 

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'tan Kadir Gecesi Mesajı

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, idrak edeceğimiz 'bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesi’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Milletvekili Köktaş, yaşanan hain terör saldırılarını da lanetlediği mesajında şu sözlerle yer verdi: "Sözlerime başlamadan önce İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden bütün sivil insanlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. 
Terörün küresel bir tehdit olduğu bu hain saldırıda bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yapılan bu kalleş saldırı masum insanları hedef alan alçakça planlanmış bir terör eylemidir. Ülkemizin bölücü terörle amansız bir mücadele verdiği ve önemli ölçüde başarı sağladığı, milletimizin huzur ve güvenini tesis ettiği bir dönemde, komşularımızla normalleşme sürecinin başladığı bir anda böylesine alçakça bir terör olayının gerçekleştirilmesi de ayrıca manidardır.
Bir kez daha görülmüştür ki terör tüm ülkeleri, milletleri tehdit eden küresel bir olaydır. Amacı, hedefi ne olursa olsun, hangi cenahtan gelirse gelsin ülkemiz bu alçakça saldırıların üstesinden gelecek güce ve kararlılığa sahiptir. " dedi.

‘Bin aydan daha hayırlı’
Milletvekili Köktaş sözlerine şöyle devam etti: "Rahmet, mağfiret, feyz ve bereket iklimi olan bir Ramazan Ayı’nın sonuna yaklaştığımız şu günlerde, Yüce Allah’ın ‘Bin aydan daha hayırlı’ diye vasıflandırdığı kutlu bir gece olan Kadir Gecesi’ne erişmenin manevi huzurunu yaşamaktayız.
Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir ve yine Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Onun için bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize huzur getirmesini temenni ederken, bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdumuzu, aziz milletimizi ve bütün insanlığı çepeçevre kuşatmasını; yeryüzünde barış ve huzura vesile olmasını diliyorum. 
Dünyanın farklı yerlerinde dökülen Müslüman kanının durması ve insanlık suçlarının bir an önce son bulması için de ellerimizi semaya açıp Müslüman kardeşlerimiz için dua etmeliyiz. Rabbim Müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun.
Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; Yüce Mevla'dan barış, huzur ve mutluluk içinde hepimizi Ramazan Bayramı'na eriştirmesini diliyorum." diyerek sözlerine son verdi.

 

 

Başkan Kul'dan Kadir Gecesi Mesajı

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul Ramazan ayı içerisinde bulunan ve bin aydan daha hayırlı olduğu bilinen Kadir Gecesi dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul mesajında, 11 ayın sultanı, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'ın sonuna yaklaşırken, bin aydan ve bir ömürden daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Kul  “Mübarek Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız şu günlerde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni idrak etmenin coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Maddi ve manevi pek çok hikmet ve rahmeti, bereket ve mağfireti bünyesinde barındıran Ramazan ayı Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmaktadır. Şüphesiz bu mübarek gece kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için fırsat sunmaktadır.

Bu vesileyle başta Terme’li hemşehrilerim olmak üzere, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, bu gecenin hayırlara vesile olmasını, kardeşliği, sevgi ve saygı bağlarını kuvvetlendirmesini, dünya üzerindeki savaş, şiddet ve akan gözyaşlarının dinmesine, ülkemizdeki terör belasının sona ermesine ve İslam aleminin birliğine vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu'nun Kadir Gecesi Kutlama Mesajı;

Bu gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi, Ramazan ayının önemini daha da belirgin kılmaktadır.

Sosyal hayatta dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasına vesile olan, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, ilahî af ve mağfiret niyazlarını zirveye taşıyan, şükran hislerimizi canlandırarak bizlere yoksulların, çaresizlerin halinden anlama şuuru veren ve “sabır” denilen yüksek ahlakî meziyetimizi geliştiren oruç ibadetiyle geçirdiğimiz rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken, Yüce Kitabımızda “bin aydan daha hayırlı” olduğu bildirilen Kadir Gecesini idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız.

İnsanları engin düşünmeye ve değerlendirmeye yönlendiren bu gecenin, her zaman ve her mekânda muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede daha da kuvvetleneceğine ve gönüllerde hayat bulacağına inanmaktayım. Bu vesileyle başta çok değerli hemşehrilerimin, halkımızın ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni kutluyor, tüm insanlık için esenlikler diliyorum.

 

BAŞKAN EDİS,'BİN AYDAN DAHA HAYIRLI OLAN KADİR GECESİNİ YAŞAYACAĞIZ’

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis tüm İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi'ni kutlayarak, "Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz" dedi.

Vezirköprü Belediye Başkanı  İbrahim Sadık Edis mübarek Kadir Gecesi nedeniyle yayımladığı tebrik mesajında, pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve mutluluğun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmasının hüznünü taşıdıklarını söyledi.

‘MİLLET OLARAK SEVİNME VE BİRBİRİMİZİ KUCAKLAMA GÜNÜDÜR’
Kadir Gecesi'ne kavuşuyor olmanın sevinci ve heyecanını yaşadıklarını belirten Başkan Edis,"Tutulan oruçlarla yapılan ibadet ve yardımlarla bir manevi iklimden geçerek idrak ettiğimiz Ramazan ayı, Kadir Gecesi ile zirveye ulaşmakta ve bayram sevinci ile taçlanmaktadır. Rahmet ve mağfiretin sağanak halinde indiği Kadir Gecesi, faziletine inanarak idrak ettiğimiz takdirde kurtuluşumuza vesilece olacaktır. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin, ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz. Sabır ve başkalarını düşünme ayından sonra Ramazan Bayramı ise, millet olarak sevinme ve birbirimizi kucaklama günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın da müjdecisi olan Kadir Gecesi’nin başta değerli hemşerilerimiz olmak üzere insanlığa hayırlar getirmesini yürekten temenni eder, esenlikler dilerim. Bu arada Bayramın birinci günü saat 13.00’de belediyemizde bayramlaşma yapılacaktır  "diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum