SİYASÎ REÇETEMİZ;

ŞARK KÖŞESİ

    FAİK DÜNDAR

[email protected]

       

  SİYASΠ REÇETEMİZ;

7 haziran genel seçimleri geldi gelecek derken geçeli bir hafta oldu. Seçim öncesi bazı politikacılar acımasız, sıra dışı hakaret dolu, aşağılayıcı, alaya alma ve çarpıtmalı sözcüklerle karşı tarafa yüklenirken, öyle sanıyorum ki kendi seçmenlerinin bile yüzlerini kızartıp, utandırdılar. Şimdi koalisyon yapmak için biri birlerinin yüzüne bakamaz, konuşamaz ortak yol bulamaz pozisyondalar.

Ak parti dışında, mecliste grup oluşturan diğer üç partinin seçimlerde kullandıkları ve çok kalın kırmızı çizgilerinden oluşan olmazsa olmazları var.

Dört bakanın yüce divana gitme talebi, Kaçak Saray, kendi yakın ve yandaşlarını sınavsız işe almaları, asker, Hâkim, Savcı, Gazeteci ve muhtelif kişilerin hapse atılmaları, Çözüm sürecinin yanlışlığı, PKK’nın, kandilde, şehirde, kırsalda, hükümdar olması, asgari ücretle çalışanların, emeklilerin, çiftçi ve esnafın  hali-perişanlığı ve  memleket, borçlar altında çöküvermiştir iddiaları halen gündemde. Ak parti de boş durmayıp, çok acı ifadeler kullanarak, meydanlarda, medyada onur kırıcı, hareketlerden kaçınmamıştır. Hangi hükümet ya da koalisyonlarda partizanca personel alımı yapılmadı ki ? Eski Türkiye’de Yüce divana sevk edilen üst yetkilileri de gördük yandaşlara yığınla ihaleler verilmedi mi bundan önceki hükümetlerde? Ama ana düstur; kötü emsalin örnek alınamayacağıdır. Ak Parti gerekirse bakanlarına yüce divan yolunu açmaktan korkmamalıdır.

Netice; gerek siyaset, gerek her türlü ticaret ve sosyal ilişkilerde, insanların biri birlerinin yüzüne bakabilecek, saygınlığını ve sevecenliğini koruyacak hâl ve davranışlarından taviz vermemeleridir. 7 haziran 2015 genel seçimleri, bir çok yere mesaj vermiştir. AK Parti dışındaki diğer partiler koalisyonu kuramaz ya da kurup idame ettiremezlerse kaybederler. Meydanlarda “Barış ve demokrasi” pankartları ile dolaşanlar, umar ve dileriz ki artık Kandil’de de, vatan sathında da silahlarını tamamen imha ederek, her iki taraftaki ağlamaların sonlandırılmasını sağlarlar. Cumhurbaşkanı, liderlerle  hemen görüşmeli, Güçlü ve Yeni Türkiye’nin tohumlarını hep beraber ekmeliyiz.

Reçetemiz; memleketin samimi haktan yana koalisyona çok acil ihtiyacı olduğundan, geçmişe sünger çekip, tüm partilerin konsensüs sağlayacağını tahmin ettiğim sayın ARINÇ’ın başbakanlığında Gerçek DEMOKRASİ VE BARIŞ’a umutlarla, dualarla yürüyelim vakit akşam olmadan, güneş batmadan…   

         

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR