SİYASİ DEĞERLENDİRMELERİN SON BÖLÜMÜ

Konumuza girmeden önce şunu açık ve net ifade etmeliyim ki bu gazeteyi on yıl önce kurmamın en önemli nedeni topluma gerçekleri anlatmaktı. Hamdolsun on yılda fevkalade ilerleme sağladık. Ancak hala daha bazı aklı evveller duruşumuzu bilmelerine rağmen piyasaya çıkmaya cesaret ediyorlar ya aklım şaşıyor. Bu minvalde son günlerde dikkatimi çeken bir iki şey oldu da, ondan yazma gereği duydum.  Ak Partiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan bazı uyanıklar sırf Ak Parti’den nemalanmak için Ak Parti’den Belediye Başkan aday adayı olmuşlar. Bunların bir kısmı gazeteci, amaçları da ileride biz Ak Partiden aday adayı olduk ödeyin bakalım bedelini diyebilmek. Hatta CHP’de görev yapmışlar da bu yolu deneyeceklerini duydum. Bu konuda bu tür insanlara kim yardımcı olacak çok merak ediyorum. Bu konuda babamın oğlu olsa asla gözünün yaşına bakmadan gereğini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.

Dikkatimi çeken ikinci bir husus da bizim Şehir Kulübü’nün Hacı garsonu son günlerde yeniden siyasetçilerle beraber olmaya başlamış. Bu arkadaş merhum Muzaffer Önder’in en yakın adamıydı. Vezir Hazretlerinin aleyhinde demediğini bırakmazdı. Ne zamanki Muzaffer Önder kaybedip Vezir Hazretleri kazandı. Anında onun etrafında dolaşmaya başladı ve kısa zamanda onun adamı olmayı başardı. Şimdi de Zihni Şahin’in etrafında dolaştığını gördüm. Zihni Başkana birisi bu adamla ilgili doğru malumat vermemiş olmalı ki bunu yanından ayırmıyor. Bu adamın dostu olmaz, kimin kayığı gıcırdarsa anında onun kayığına biner. Onun için önemli olan makamda olanlarla beraber olmaktır, gerisi onun için hikâye. ANAP iktidardayken iyi bir ANAP’lı hatta Nihat Batur’un listesinden Gazi Belediyesi meclis üyesi olmuştu. Daha sonra kılkuyrukla Gazi Belediyesi’nde dağıttıkları kömürleri bilmeyen yok. Ne zamanki Nihat Batur seçimi kaybedip Süleyman Kaldırım kazandı anında Süleyman Kaldırım’ın adamı olmuştu. Şimdi Kaldırım’ı yolda görse selam verir mi bilmiyorum.

Anlaşılan o ki Zihni Şahin kendisine iyi bir ekip kuramamış. Bırakın iyi bir ekibi arka planda ona akıl verecek Allah kulu yok ki bu tür hataları yapıyor. Bu adamlarla yola çıkılır mı hiç? Esnaf odalarını toplamak istiyorsan ararsın Başkanlarını toplarsın onları, sıfırı tüketmiş, ekonomisini bitirmiş adamlarla ne işin var senin? Zihni Başkan ilk zamanlarında çok iyi gidiyordu. Aradan geçen zaman zarfında bu tür ilişkileri yüzünden eski performansı yok. Normalde Zihni Şahin iyi bir insan ama iyi insan olmak yetmiyor maalesef. Ak Parti Genel Merkezi’nden aldığım bilgiler bugün itibari ile Zihni Şahin’den daha önde olan başkaları olduğunu da öğrendim. Büyükşehir konusunda bugün itibarı ile kim önde derseniz Erdoğan Tok ismi Ankara kulislerinde önde gözüküyor. Bebek yüzlü Vekilin adı da gündemde ama bu konuda vezir hazretlerinin bastırması ile gündemde kaldığı kanaatindeyim. Normal şartlarda bebek yüzlü Vekilin değil Belediye Başkanı Ak Parti’nin kapısından dahi geçmemesi gerektiği ortada olmasına rağmen sırf vezir hazretlerinin Zihni Başkan’a olan kızgınlığından ötürü gündemde tutması da akla ziyan bir durum.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda Ak Parti Genel Merkezi’nde ismi olan başka bir kişi de DSİ’nin görevden alınan eski Genel Müdürü Murat Acu. Bu arkadaş daha önce Samsun DSİ'de Bölge Müdür Yardımcılığı yapmış, Fatsalı bir arkadaş. Ak Parti Genel Merkezi’ne ismini kim vermişse çok doğru bir şey yaptığı kanaatindeyim. Zira Murat Acu akıllı, çalışkan, başarılı ve konulara vakıf bir arkadaş. Ancak siyasette her şey çok farklı gelişebiliyor. Murat Acu ismi Reis-i Cumhur’un önüne giderse okey vereceği isimlerden birisi olduğunu biliyorum ama altta yapılan çalışmalar sonucunda yapılan pazarlıklar sonucunda harcanırsa da şaşmam. Ak Partinin seçim konusunda vezir olmamak kaydı ile Büyükşehirde sorun yaşamayacağı bir gerçek. O nedenle Ak Parti Genel Merkezi bu hususu göz önüne alıp Özhaseki’nin dediği gibi liyakatli isimler ön plana çıkarabilir.

Bugün Alaçam ve Yakakent ilçelerini de değerlendirip bu konuya bir müddet ara vereceğiz. Zira siyasette her gün yeni bir gelişme ortaya çıktığından yeni gelişmelere göre yeni değerlendirmeler yapacağız. Alaçam’da mevcut Başkanı istemeyenler var, başarısız diyenler var ancak şu ana dek karşısına çıkan isimlere bakıldığında çok güçlü isimleri göremedik. O nedenledir ki mevcut Başkan devam edebilir. Yakakent’teki Başkan olan arkadaşımız kamuoyu desteği olan ancak fetö soruşturması olduğu iddia edilen bir isim. Şayet bu iddia doğru değilse o da görevine devam eder, yok doğru ise o zaman oraya da yeni bir aday bulacaklar demektir. Bugünkü değerlendirmemizi de burada sonlandırmak istiyorum Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR