Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SİYASETTE KADINLAR VE GEÇLER DE OLMALI

 Ülkemizin nüfusunun yarısı kadın, yüzde yetmişe yakını otuz beş yaşın altındadır.

   Basın ve görsel yayınlar toplumu kısa zamanda bilgilendirmekte gündemde olan önemli konularla çoğunluk ilgilenmekte, kadınları ve gençleri siyasi çalışmaların alanlarına alamayan siyasi önderleri, seçim sonuçlarından istenilen sonuçları alamazlar.

   İktidar partisi yetkilisinin basın açıklamasında, dört milyonun üzerinde, partiye kayıtlı kadın üye olduğu daha da artırılacağı ifade edilmektedir.

   İktidar partisinin, kadınlara ve gençlere kapılarını açmaları iktidara gelebilmenin yolunu açmıştır. Partiye heyecan canlılık, kesintisiz çalışmalar, hevesle, heyecanla, severek yapıldığından partide birlik ve beraberlikte sağlanınca istenilen seçim sonuçları alınmıştır.

   Birde iktidarda olmanın avantajları partili seçmene yansıdığından, partide bütünlük ve kenetlenme daha kolay sağlanır.

   Siyaset uzun soluklu iştir. Siyaset yapanlar da güvenirlik ve inandırıcılık olması, partinin büyümesini sağlar. İnsanlar dışlanmazsa, güler yüzlü olunursa, insanların acı ve mutlu günleri paylaşılırsa, bizim insanlarımız yürü yanındayım der.

   1934 yıllarında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildiğinden, Tansu ÇİLLER’İ Başbakan yapmakla çevremizde ve dünyada örnek ülke olduk. Ülkemize kısa dönemde olsa büyük hizmetleri olan kadın siyasetçidir.

   Samsun’da kadının milletvekili olması, ilimize hizmetleri olacağı, kadınlarda vekile isteklerini rahatça ifade edecekleri için parlamenter sisteminin ne kadar vazgeçilmez olduğu anlaşılmaktadır.

   Belediyelerin imkânları ölçüsünde kadınlara ve gençlere yapabilecekleri hizmetleri vardır.

   Kadınlar için sosyal içerikli konak evleri, ayrıca ibadet yerleri, onlar için geziler, evlerin stresinden kurtaracak, istekleri doğrultusunda çalışmalar yapılırsa onların duaları alınırsa, yapanlar çok mutlu ve huzurlu olunur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR