SİYASET KONUŞMAYA ....

 

SİYASET KONUŞMAYA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDELİM


Geçtiğimiz hafta siyasi konularla ilgili başladığımız yazılarımıza bugün devam edeceğiz. Bu arada Salı gecesi Ak Parti Atakum ilçe Başkanı Hüseyin Dereli'nin davetlisi olarak verdiğim deneyim paylaşımı konferansında ilçe teşkilatının yapısı beni fevkalade mutlu etti. Hüseyin Dereli'nin kurduğu teşkilat İl teşkilatından kat kat eğitimli, deneyimli ve kültürlü arkadaşlardan oluştuğunu tespit ettim bu beni çok mutlu etti. Arkadaşlarla tam üç saat boyunca beraber olduk, gündemi onlar belirledi biz konuştuk, ucu açık olmak kaydı ile diledikleri soruları sordular, biz de elimizden geldiği kadarı ile cevapladık. Yaklaşık otuz yıldır siyasetin içerisindeyim, bu kadar keyifli teşkilat içi sohbeti ilk kez yaptım. İlçe teşkilatı mensubu arkadaşlara ve Başkan Hüseyin Dereli'ye bu samimi davranışlarından ötürü şükranlarımı sonuyorum.


Ak Parti ilçe teşkilatlarında Canik ilçesi hariç kongreler tamamlandı,Canik'te geçtiğimiz hafta yapılması gereken ilçe kongresi ileri bir tarihe ertelendi. Bana sorulsaydı Canik kongresine hiç müdahale edilmesin derdim. Zira Canik ilçesi, İl Başkanlığı seçiminde belirleyici rol alma şansı olmayan bir ilçedir. İl Başkanlığında oy kullanacak delege sayısı kırk civarındadır. Toplam 650 delegenin oy kullanacağı il kongresinde 40 oyun kıymeti harbiyesi yoktur. Ancak burada bir güç denemesi yapıldığından kongre ertelenmiştir.


Yılmaz Hocaoğlu'nun il Başkanlığına aday olacağını tahmin etmiyorum, aday olsa bile kazanma şansı yok. Nedenine gelince hiç bir ilçe başkanı kendi statüsündeki bir ilçe Başkanının İl Başkanı olmasını kabul etmez. Ömer Çelebi ilçe Başkanlığı için uygun bir isim olduğunu düşünüyorum. Nedenine gelince Ömer Çelebi halim, selim, uyumlu ve feylozof yapılı bir arkadaş olup düşünce yapısı Ak parti çizgisinde olan bir arkadaş. Burada sorun Ömer Çelebi değil, sorun Hazreti Osmanların hilafet kavgasıdır.


Ertelenen ilçe kongresi ardından Ankara'ya iletilmek üzere üç isim tespit edilmesi çalışmasında Veteriner Nurhan İşler ismi ortaya çıkınca il Başkanı Vezir Hazretlerini arayıp ona soruyor. O da olumsuz görüş bildirip onun yerine ismini buradan zikretme gereği duymadığım iki kankisini veriyor. Osman Çetinkaya'da bu isimlere ilave olarak Mimar Özlem Maraş ismini ekleyip Ankara'ya gidiyorlar. Ankara'da İl koordinatörü Recep Yıldırım ile Osman Genç tartışıyor. Ardından ise olaya Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat başkanı Ekrem Erdem müdahale edip olayı İl koordinatörünün gelip yapacağı çalışma sonucuna göre çözeceğini söyleyip tarafları gönderiyor.


Özlem Maraş ismi de güzel bir isimdir, zira Özlem hanım uzun yıllardır Ak Parti siyasetinin içerisinde İl Genel Meclisi üyeliği yaptı, Milletvekili aday adayı oldu Ak parti'den hiç kopmadı. Burada olması gereken ilçe Başkanı kim seçilirse seçilsin kırmadan, dökmeden olayı demokratik kurallar içerisinde çözmektir. Öünümüzdeki günler Ak Parti için önemli sürecin başlangıcıdır. Burada hedef üzüm yemek olmalı, bağcıyı dövmek değil.


Seçilecek olan İl teşkilatı öncelikli olarak kırmadan, dökmeden, seçilmişlerle iyi geçinen, kimseyi alttan oymak gibi bir niyeti olmayan, kamuoyunda ağırlığı olan isimlerden oluşmak zorundadır. Bu şehrin bir bakanı, beş milletvekili var. Bu insanlar üçbuçuk yıl daha görevdedirler ve onları yıpratmak adına bir davranışın içerisine girecek kişiler kesinlikle teşkilatlardan uzak tutulmalı. Teşkilatlarda görev alacak insanlar önümüzdeki süreçte çok önemli görevleri ifa edeceklerinden yoldan geçen adamlardan veya kelle sallayan adamlardan oluşmamalı. Şayet söz dinleyip, birilerinin adına teşkilatta olmak isteyenler teşkilata alınırlarsa çok büyük hata olur.


Önümüzdeki süreci çok dikkatli ve olayların birebir takipçisi olarak takip ettiğimi herkesin bilmesini isterim. Bir yere kadar birilerini idare edip, daha sonra yolumuza bakarız düşüncesinde olanlar unutmasınlar ki, onlara aklı veren Yücve Allah başkalarına da vermiştir. Herkes aklını başına alsın kimseyi kullanmak için değil, adam gibi dost olmak ve aynı yolda yürümek için yola çıksınlar. Aksi halde geçmişte yaptıklarımız bundan sonra yapacaklarımızın teminatı olduğunu untmasınlar. İyi niyetli insanlar düşmanımız dahi olsalar onlara destek vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR