Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Siyaset Denizinde Yüzenler..![2]

                                Siyaset Denizinde Yüzenler..![2]

          Gün geçtikçe havalar soğuyor ama kendini alamayıpta yüzmek için siyaset denizine atlayanların sayısı çoğalıyor.Siyaset denizine atlayanların aklında, liderlik düşüncesi olanda var,hangi ekibe girip seçimi kazanarak yönetim kurulu üyesi olurum diyende var.Siyaset denizi kalabalıklaşmaya başladı,artık kafalar ve vücutlar birbirine vurmaya ve sıcak temaslar oluşmaya başlar.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

           Ne yapsak? Bende şortumu giyip, şu denize atlayıp bir baksam mı? İyi yüzerim ama bellide olmaz,bir kramp geçirip boğulabilirimde.Ya nasip..!

          Geçen hafta suyun altından yüzeye çıkıpta, silüeti belli olanları yazmıştım.Siyaset denizinde yüzüpte,bu hafta yüzü yavaş yavaş belli olmaya başlayanlar;Eski il başkanlarından Adem GÜNEY,eski il yöneticilerinden Uğur HACIKERİMOĞLU.Yeni yöneticilerden ise Ercan ALBAYRAK ve Hakan KARADUMAN.Ayrıca birilerinin olmazsa olmazı eski il yöneticilerden Muhittin ASLAN.Bunların yanı sıra, bilgisini yöneticilikte edindiği tecrübe ve deneyimle birleştirerek, bir hayli deneyim kazanan Yılmaz HOCAOĞLU'da siyaset denizinin en çok göze batanlarından.Bu arada gözlerin arayıpta, siyaset denizinde yüzenler arsında bulamadıkları var.Bunlar ya çok derinde yada bu dönem yoklar.Tüm bunların yanında enteresan olanda,eski  bakanımız Mustafa DEMİR'inde sanki denizde yüzmeye hazırlanıyor havası vermesi veya partililer tarafından öyle hissediliyor olmasıdır.Az bir ihtimal gibi gözükse de siyaset bu..! Yarınların ne getireceği belli olmaz.

        Bu arada eskilerden olup ta, her dönem siyaset arenasında siyasetin nabzını tutan siyaset duayenlerinden ve partinin kurucularından Necati DEMİR ve Hasan UZUNLAR ortalıkta görülmüyor ve sesi soluğu çıkmıyor.Ya yüzme bilmiyorlar yada suyun dalgalanması bir düzelsin, deniz çarşaf gibi olsunda, suya öyle pike yapalım diyorlar..!                                                                                                     

       KISSADAN HİSSE;

       Adamın biri ölür ve sonuçta cennete gider. Bir zaman sonra  etrafı dolaşmak ister.Gezerken yolu cehennem tarafına düşer.Şöyle bir bakayım der. Oda ne? Lağım çukurundan  başı  gözüken bir arkadaşını görür. O zor durumda olmasına rağmen arkadaşının güldüğünü görür ve hayretle sorar –Arkadaş, zor durumda olmana rağmen niye gülüyorsun? Arkadaşı cevaplar-Sen tanırsın, ayaklarımın altında köyün imamı var ve gıdıklıyor beni, gülmem ondan. 

       Acaba bizim siyaset denizinde başı gözükenlerin ayaklarının altında kimler var? Kimlerin gelecek için ince hesapları var? Kim,kimin ayağını çekmeye uğraşarak  suya batırmaya çalışıyor?Bu savaşları, gelecek yazı serilerinde irdeleyeceğim..!

       Herşey gönlünüzce olsun.SEVGİLERİMLE.

                                                                                              BAŞKAN'dan/ Nihat KAHVECİOĞLU

 

                                    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR