Siyaset borsasında son durum nedir

Dün ortalık toz duman, telefonlar susmuyor, arayan, arayana, kimileri ATV"nin haberlerinden dem vuruyor, kimileri, Kanal 7 Haber"in yazdığı temayül yoklaması ile ilgili yazıdan dem vuruyor. Kimileri köşe yazarlarının yorumlarını anlatıyor, kimileri ise NTV" nin alt yazı ile yazdığı haberleri konuşuyor.
Yerel basınımız yapılan temayül oylamasını kafasına göre yorumlarken, yarı resmi el Ahram başkana %60-70 olumlu oy çıktı derken, Reuters ajansı işin Başbakan"a kaldığından dem vuruyor. Cemiyet başkanının gazetesi ortada duruyor, aday kim olacak ise ona göre vaziyet alıp, politika izleyeceği ortada. Şayet Kral hazretleri aday olursa, ondan yana olması da en büyük ihtimaller arasında. Öteki ufak tefeklerin iraptan mahalli(kıymeti harbiyesi) olmadığından, yazmaya da gerek yok. Bu arada bizim etekli pos bıyık da önüne geleni arayıp, Kral hazretleri AK Parti"den istifa etmiş haberiniz olsun diyormuş. Kimseciklerde olayı doğrulamıyormuş!..
Peki Kral hazretleri aday olamaz ise, ona yağcılık yapmayı kendisine vazife eden basın kuruluşlarının ve yazarların hali ne olacak diye soracak olur iseniz, cevabını Çatalçam Belediye Başkanı Osman Çavuş"un yaşayıp, anlattığı bir olayı örnek vererek anlatmak istiyorum; Çatalçam beldesi belediye olmadan önce en büyük sorunlarından birisi su sorunu idi. Yapılan sondajlardan elde edilen su yetmiyordu. Birde bazı insanların suyu arazi sulamada kullanmaları insanları çileden çıkarıyordu. Yine yaz aylarında bir gün sular kesilince, herkes soluğu kahvede alıp, suyu kimin kullandığını merak edip sorar iken aralarından birisi çıkıp, ben biliyorum falanca bu gün suyu arazi sulamasında kullandı, bir elime geçirirsem şöyle yapacağım, böyle yapacağım diye hava atarken, bahsettiği adam kahveden, içeri girince, hava atan adam birdenbire başlamış ben size demedim mi? Bu adam öyle yanlış iş yapmaz, köyümüzün en namuslu ve dürüst adamıdır diye konuşunca, herkes kahkahayı basmış. İşte bizim basının içler acısı hali de budur. Şayet Kral hazretleri aday olur ise yaşasın kral ondan büyük yok, aday olamaz ise en kötü adam kral, zaten biz sevmiyor idik olmamasına çok sevindik, yaşasın yeni aday, en büyük yeni aday, diyeceklerinden kimsenin şüphesi olmasın.
Unutmamamız gereken temel kural şu ki; Toplum olarak neyi hak ediyor isek öyle yönetiliriz. Temennim şu ki; Allah merhametsiz, ilkesiz, iki yüzlü insanların yöneticiliğinden toplumumuzu korusun. Kalın sağlıcakla.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR