SİYASET BORSASI ANLIK DEĞİŞEBİLİR

Siyasette  yirmi dört saat uzun bir süredir yazısından sonra aradan kırk sekiz saat gibi bir süre geçmeden  Ankara kulislerinde farklı  söylentiler  duyulmaya başlandı, önce İlkadım ve Atakum ilçelerindeki yeni atamalarla  bağlantılı olarak İlkadım ilçesine yapılan atamayla  Erdoğan Tok'un adaylığının çok daha şanslı olduğu  iddia edildi,  Atakum'da  Ömer Faruk Şahin'in ilçe Başkanlığına atanmasının ise Hüseyin Dereli isminin bir adım öne çıkması anlamına geldiği iddia edildi. Daha sonra yaptığımız ciddi araştırma sonunda yapılan atamalarla ilgili İl Koordinatörü Hasan Karal'ın etkin rol oynadığı, özellikle İlkadım ilçe Başkanlığı konusunda Milletvekillerinin Büyük bir kısmının Adnan Kaçmaz'dan yana tavır koymalarına rağmen İl Başkanının ısrarlı tavrı sonucu Adnan Varol'un atamasının gerçekleştiği öğrenilirken Atakum ilçe Başkanlığı konusuna İl Başkanının Serkan Er'den yana tavır koymasına rağmen Milletvekillerinin ısrarlı talepleri sonucunda Ömer Faruk Şahin'in atandığı böylece hem Milletvekillerinin hem de İl Başkanının gönlünün yapıldığı  öğrenildi.
   Terme ve Ayvacık ilçeleri ile ilgili önerilen isimler Genel merkez tarafından yeterli bulunmadığından bu ilçelere atama yapılmadı. Terme ilçe Başkanlığı için Milletvekillerinin  büyük bir kısmı Terme Ulusoy işletme müdürünü istemiş olmalarına rağmen ataması Genel merkez tarafından yapılmadı, bu atama ile ilgili özellikle Çağatay Kılıç'ın yakın dostu İmran Okumuş'un devreye girdiği, bu nedenle Çağatay Kılıç'ın ısrarla bu arkadaşı istediği ancak Genel Merkez'in  yeterli  görmediği için ataması yapılmamış. Önümüzdeki günlerde bu  ilçelerin de atamaları yapılır, zira seçim sathı meyiline girildiği şu günlerde ilçe Başkanlıklarının boş kalması mümkün olmaz. Konu ilçelerden açılmışken ilçe adaylıkları konusunda da birkaç kelam etmek istiyorum  Terme yıllardır Ahmet Yirmibeşoğlu tarafından yönetilmiş ve etrafındaki ilçelerden çok geri kalmış bir ilçe olması nedeniyle gelecek Belediye Başkanının işi çok zor. Aday adaylarından Şenol Kul, Fikret Oy, Prof olan arkadaş ve Avukat Kaşif  şanslı adaylar.
   Çarşamba, Salıpazarı Belediye Başkanları aynen devam edecek, Ayvacıkta mevcut Başkan değişebilir  istifa eden ilçe Başkanı oranın adayı olabilir. İl teşkilatında  bazı arkadaşların  o arkadaşı desteklediğini  hatta İl Başkanının da bu doğrultuda düşündüğünü düşünmekteyim. Tekkeköyde işler bir hayli karışık.  Hasan Togar'ın  İl Başkanına bastırdığı iddia edilirken Mustafa Candal, Yüksek Öğüten isimlerinin de iddialı oldukları gelen bilgiler arasında ancak kanaatimce orada Hayati Tekin yeniden seçimi alır. Şimdi birileri diyecek ki sen Hayaticisin ama hiç önemli değil ben kanaatlerimi söylüyorum. Canikte durum ne olur derseniz orası da çok bilinmeyenli bir denklem. Osman Genç Büyükşehire gider mi bilemiyorum ancak çok ciddi bir çalışma yaptığını biliyor ve takdir ediyorum, zira bu güne kadar kimse çıkıp ben de varım diyemedi. Osman Genç dedi. Belki Osman Genç  Büyükşehire aday olamaz ancak kanaatimce Yusuf Ziya Yılmaz'ı yeme noktasında çok ciddi yol alır.
    Konu Yusuf Ziya Yılmaz'a gelmişken  o konudaki son gelişmeleri de yazmak  istiyorum, malumunuz daha önceki yazılarımda Büyükşehir Cemal Vekil'le Yusuf Ziya arasında gider gelir demiştim, yazının ertesi günü bazı basın organlarında Yusuf  Ziya Yılmaz'ın kesinleştiği yazılmıştı ancak daha sonraki gelişmeler bu haberlerin asparagas olduğunu ortaya çıkarmıştı. Bu gece geç saatlerde aldığım bilgiler şayet doğru ise Ytususf Ziya Yılmaz'ın işinin bittiği yönünde  Görüştüğüm arkadaşların bir kısmı bana yarınki manşetini Yusuf Ziya  Pessenger yanı yolcu olarak atarsan iyi edersin demiş olmalarına rağmen ben emin olmadan böyle bir manşet atmak istemem. Görüştüğüm arkadaşlar Ankara'da Yusuf Ziya'nın işinin bittiğini söylerlerken kendilerinden çok emin olsalar da ben henüz bu konuda emin değilim zira Menderes Türel bu konuda çok ciddi anlamda ağırlığını ortaya koymuş ve Yusuf Ziya Yılmaz için her türlü uğraşı verdiğini çok iyi biliyorum. Öte Yandan Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop tüm gücüyle Yusuf  Ziya Yılmaz'ın  karşısında, tuttuğu raporları Başbakan'ın önüne koymuş bakalım bu savaştan kim galip çıkacak. Bu arada Bakan Kılıç hiç piyasada yokmuş gibi davransa da el altından çok ciddi bir uğraş içerisinde olduğunu da unutmamak gerek, bir sürpriz yapıp Osman Genç, Cemal Vekil ve Yusuf Ziya Yılmaz arasından çıkmaya uğraştığını da biliyorum. Bu hafta sonu itibarı ile siyaset borsasında durum bu bakalım önümüzdeki günlerde siyasi borsanın endeksi ne tarafa döner. Önümüzdeki günlerde bu süreci hep birlikte izleyip göreceğiz, Rabbimden tek dileğim Büyükşehir Belediyesinin Rotaryanlardan, Masonlardan, inançsızlardan temizlenmesidir. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR