SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI’KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ...

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI’KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ...
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksekokulu tarafından“Gönüllülük ve Sivil Toplum Kuruluşları”konulu bir konferans düzenlendi.

Sivil Toplum Gönüllüsü Ömer Faruk Sönmez tarafından Çarşamba Buluşmaları kapsamında, üniversitemiz Bafra Yerleşkesi Turizm Fakültesi Hanife Aşçı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta; günümüz sivil toplum kuruluşları çalışmalarından, gönüllülük kavramı ve özelliklerinden söz edildi.

Konuşmasında; Türkiye’de ve dünyadaki STK kültürü ve gönüllü katılımlarından örnekler

veren Sönmez,  gönüllü sayısının artması ve gönüllülerin yönetimi gibi konulara değindi.

Sivil Toplum kuruluşları ile ilgili olarak yapılan araştırmalardan elde edilen sonuçlara göre, halkın sadece %9,7 sinin bir sivil toplum kuruluşuna üye ve % 7,1’inin gönüllülük yaptığını vurgulayan Sönmez, bu kuruluşlarda yer alan özellikle gençlerin, emeklilerin ve kadınların  sayısının artması gerektiğini vurguladı.

Konferansın ardından Yüksekokul öğrencileri adına Organik Tarım Bölümü II.sınıf öğrencisi Berna Demirci tarafından Ömer Faruk Sönmez’e çiçek takdim edildi.

Konferansa,  Bafra Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, Yüksekokul Müdürü Prof .Ali Kemal Ayan, Eczacılar Odası Başkanı Yavuz Kaba, Genç İşadamları Derneği Başkanı Yavuz Muratoğlu, İlçe Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Oktay ZERRİN-Bafra 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.