Sivil havacılık sektöründe önemli anlaşmalar

Sivil havacılık sektöründe önemli anlaşmalar
ANTALYA’da düzenlenen Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün Havacılık Müzakereleri Toplantısı ICAN’de Türkiye 36 ülke ile havacılık anlaşması imzaladı.

25 yeni uçuş noktası ve 300’ün üzerinde ilave sefer artışı anlaşması gerçekleştirildi. Bu anlaşmalar Türkiye ekonomisine 600 milyon dolarlık katkı sağlayacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) ev sahipliğinde 19-23 Ekim 2015 tarihlerinde Antalya’da düzenlenen toplantıda ülkeler arasında 600’e yakın ikili havacılık müzakeresi yapıldı. Bir çok anlaşma güncellenerek imzalanırken ülkelerin yurtdışı uçuş ağlarının genişlemesi ve yeni hatlarda havayollarının uçması için imkan sağlandı.

Toplam 95 ülke, 8 uluslararası organizasyon ve 60 şirketin katıldığı etkinlikte, yerli ve yabancı şirketler arasında muhtelif sektörel görüşmeler gerçekleştirildi. Türkiye’nin uluslararası arenada tanıtımına önemli bir katkı sağlayan organizasyonda ayrıca Türkiye’nin Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü Konsey Üyeliği için de tanıtım yapıldı. ICAN toplantısı 2016’da Dominik Cumhuriyeti’nde yapılmasına kararıyla sona erdi.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.