SIRTINDAKİ YÜKÜ ATTI

SIRTINDAKİ YÜKÜ ATTI
Samsun golf sahasının, federasyona beş yıllığına kiralanması gündem dışı olarak meclise sunuldu ve oy birliğiyle kabul edilerek komisyona havale edildi. Büyükşehir Belediyesi, hem iki milyon civarında bir yükten kurtulmuş olacak hem de üzerine kira alacak.

Eski başkan Yusuf Ziya Yılmaz döneminde denize dolgu yapılarak oluşturulan Samsun Golf Sahası zaman zaman Samsun kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Büyükşehir Belediyesi Anakent şirketinin işlettiği golf sahası maliyeti belediyenin sırtında yük haline gelmişti. Golf Federasyonuna 5 yıllığına kiralanması gündem dışı olarak meclise sunulmasıyla oy birliğiyle kabul edilerek komisyona havale edildi. Büyükşehir, hem 2 milyon civarında bir yükten kurtulmuş olacak, hem de üzerine kira alacak.

manset-1-004.png

2 MİLYON + KİRA KATKISI SAĞLAYACAK
Başkan Mustafa Demir, ''Şu anda Anakent Şirketimizce işletiliyor. Belediye bütçesine ciddi bir maliyeti söz konusu. Topyekun, müştemilatıyla birlikte 5 yıllığına Türkiye Golf Federasyonu'na işletmesini devretme söz konusu. Oradaki golf ile ilgili aktiviteleri federasyonun bizzat kendisi işleteceği için 3 katı daha fazla aktivite artışı bekliyoruz. Yaklaşık 2 milyon civarındaki yükten de belediye kurtulmuş olacak. Üzerine kira alması da söz konusu. Hem Samsun’un golf alanında daha çok gündeme gelmesi hem de mali olarak belediyeye çok ciddi anlamda katkı sağlayacak olan bir protokol olacaktır” diye konuştu.

dsc0013.JPG

BELEDİYE TEŞKİLAT YAPISI DEĞİŞECEK
Toplantıda gündem dışı açıklamalarda bulunan Başkan Demir, Büyükşehir Belediyesi'nin teşkilat yapısıyla ilgili çalışmaları olduğunu söyledi. Güzel bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Demir, "Belediyeyi daha da küçülten, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden sonra belediyeyi çok daha aktif kesin kararlar alan ve belli alanlardaki yetki karmaşasını kaldıran teknik kapasitesini üst düzeye çıkartan, projelendirme, etüt, sahadaki hizmet uygulamaları çok aktif hale getirecek olan bir teşkilat şeması. Üzerinde 1 buçuk aylık bir çalışmamız oldu" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum