ŞİRİNLER'DEN BASIN TOPLANTISI

ŞİRİNLER'DEN BASIN TOPLANTISI
Samsunspor Şirinler Grup Lideri Doğukan Bayrak, Şirinler Grup Başkanı Mehmet Soykan, Şirinler Basın Sözcüsü Nuri Seven dün basın toplantısı düzenleyerek hedeflerini anlattılar.

"AYRIM İSTEMİYORUZ BİZ"
Samsunspor Şirinler Grup Başkanı Mehmet Soykan şu şekilde konuştu: "Burdan bizim söylemek istediğimiz, passolige karşı mücadelemizi verdik. Fakat devlet bu düzeni otutturdu ve bitmiştir. Artık passolig kalkacak diye kimse bişey beklemesin. Bu konuda ne yapıla bilir. Passolig çıkartması 16 lira. Fakat bunu genele yaydığımız zaman bir hayli külfetli oluyor. Bunu hesap edecek olursak 100 kişi 1600, 200 kişi 3200 ve bu çıta giderek yükseliyor. Kale arkasında 3000 kişilik yer var. Burayı biz doldurmak için, birilerinin bize destek olması gerekiyor. Bu bedava bilet değildir. Bedava bilet iş adamının bilet 1 TL veya 2 TL iken gidip kulüpten bilet istemesidir. Bedavacılık budur. Ama burda 15 liraya sanayide çalışan çocuk gidip passolig alıyor. Bu çocuklara destek olmamız gerekiyor. Şöyle bir kampanya başlata biliriz. Herkes yanındaki çırağına, kalmasının passoligini çıkarsın. 3 Sene önce bu takım küme düşerken, biz kale arkasında yine 2000-3000 kişiydik. Şimdi eleştiriliyoruz. Niye bu kale arkası dolmuyor. Kimse bu çocuklara destek olalım demiyor. Hadi onu bir kenara bırakalım, hiç olmayan şeylerden dolayı Şirinler tribününde 450-500 çocuğumuz cezalı. Geçen gün maraton tribününde bir tane futbolcu şikayetçi oldu diye taraftarımıza men cezası ve para cezası verildi. Bakanımız buradan olduğu için biz pilot bölge seçilmişiz. Buna itirazımız yok. Bakanımız bizim gurur kaynağımız, kendisini seviyor ve destekliyoruzda. Ama pilot bölge ise birazda esnekliğin olması gerektiğini düşünüyorum. Ayrım istemiyoruz biz. Diğerlerine ne yapılıyorsa bizde onu istiyoruz."


"BAKANIMIZIN DESTEK ÇIKMASINI İSTİYORUZ"
Gençlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Tribün Lideri Doğuan Bayrak, "Nasıl bir Mersin'in bakanı çıkıp, klübe para yağdıracağını söylüyorsa. Bizde artık Bakanımızdan bunu bekliyoruz. Özellikle taraftara bekliyoruz. Her deplasmana biz 5 otobüs istiyoruz. Biz dışarıya bu şehri temsil etmeye gidiyoruz. Belediye Başkanlarımıza ve İlçe Belediye başkanlarımıza, İş adamlarımıza ve Sayın Bakanımıza, ise şunu söylemek istiyoruz. Özellikle ilçe de ki gençlerimizin sosyal aktivite bakımdan destek çıkılmasını istiyoruz. Bu gençlerin Samsun'a gelip maçı izlemesi demek  yemek parası, yol parası ve bilet parası çok ağır geliyor. Bu yüzden ilçe ve il belediye bakşanımızdan destek bekliyoruz. En azından maç günlerinde meydanda, stadyuma otobüs kaldırılmasını istiyoruz. Şuanda lideriz ve şehirde atmosfer göremiyorum. Bu şu sebepten dolayı. Gençlerin ayrı ayrı yerde toplanıp maça gitmesinden dolayı. Ben ilçemizdeki gençlere passolig desteği olmasını istiyoruz. Bunu bedavacılık olarak algılamayın. Bu yaşam standartında, gençlerimiz bu parayı veremiyor. Samsun'un köşe başlarına baktığımız zaman çok tehlikeli şeyler oluyor. Kavgalar, gürültüler. Hepimiz Samsunluyuz ve Samsunspor hepimizi tek yumruk yapıyor" diye konuştu.


"2016'DA ŞİRİNLER ÇOK BAŞKA OLACAK"
Basın Sözcüsü Nuri Seven ise şu açıklamalarda bulundu: "Öncelikle bugün bizleri gibi yıllardır deplasmana giderek bu takım mücadele eden Samsun basınına teşekkür ediyoruz.  Başkanımız ve liderimiz, ileri yıllar hakkında bilgiler verdiler. Bizde tekrardan basın sözcüğü olarak derneğimizi temsil edeceğiz. Başkanımızın dediği gibi 2016 yılında Şirinler çok başka olacak. Şirinler kulübümeze artı kazandıracak projelere imza atacak. Bu konuda hep birlik olacağız. Şirinler kale arkasının beklenden dahil olacağına inanıyorum. Şirinler, Samsunspor'da çok değerli bir marka" Serkan KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.