Sıra Pontusçularda...

 Ülkenin birinci sorunu ,Devletin zirvesinden cümle aleme duyuruldu.Sorun “Kürt sorunu” imiş..

Demek ,“Güneydoğu” , “PKK ve Terör” adlandırmaları külliyen yanlışmış.30 yıldır cebelleştiğimiz , on binlerce şehit verdiğimiz ,100 ila 300 milyar dolar paramızın  heba edildiği “mücadele”nin hiçbir kıymet -i harbiyesi yokmuş !..

Onca kurulan Hükümetler,aldıkları tedbirler boşuna , atılan /çekilen  nutuklar, TV programları tırıvırı imiş.

Gördünüz mü ? Hükümet 7 yılda Ekonomik krizi fırsata çevirdiği gibi Ergenekoncu, Estergoncu (!)darbecileri deliğe tıkınca “ sorunun” çözümü için nasıl da fırsat doğdu(!)

 

Doğu ve Güneydoğu"ya huzur gelecek !.Seçimler baskı ve tehdit altında “referandum” ölçütünde olmayacak..Kamu çalışanlarının eş ve çocukları sokakta tehdide maruz kalmayacak.Kent baskısı olmayacak ! İş adamlarımız yatırımlar için yerel destekler aramayacak !..Belediyeler şeffaf yönetimin öncüsü olacak...hizmet yarışı başlayacak,Ortalık “pislikten” kurtulacak...Yabancı devletlerin Türkiye üzerinde sürdürdüğü “denetim ve dayatmalar” son bulacak...

Şükürler olsun ! Artık,askerimiz ,polisimiz vurulmayacak!...Ocaklara ateş düşmeyecek!. .. Omuzlarda “Şehit “cenazeleri taşınmayacak!...Cami avlularında “Şehitler ölmez ! ...Vatan bölünmez ! “ sloganları atılmayacak!...Gençlerimiz  ölmeyecek!...Analar ağlamayacak ! Gözyaşları kuruyacak ! Kınalı kuzularımız askerden bir yanı eksik dönmeyecek !..

Okul çocukları taş atmayacak...Yetişkinler ,yüzü poşulu metropol militanları kaldırım taşlarını söküp etrafa zarar vermeyecek..Maskeli gruplar gece yarıları “Neronculuk” oynamayacak!.. Millet malına zarar verilmeyecek...Esnaf kepeng indirmeyecek...! Bombalama eylemleri son bulacak!...Canlı bombalar hidayete erecek ...masum kanı dökmeyecek.!..Dağdaki eşkıyalar  ellerinde meşaleler güle oynaya köylerine dönecek ! Yolda her önüne gelene ,diline dinine bakmadan sarılıp öpecek.!..

İmralı misafiri (!) özgür olacak ve Ada özgürlük müzesi olacak.PKK"nın yurt içi/yurtdışı  liderleri  ikişerli kol halinde “Nevruz” kutlamalarında protokolde karşılanılacak ...Devletin en üst düzeyinde konuk edilip ağırlanacak ! Belki de her biri “Barış ve Özgürlük” adına uluslar arası Nobel"e aday gösterilecek ! Sorunu başından beri sorunsal görmeyip destek olan  yazar /çizer takımı işbirlikçi aydınlara (!) : ”Cesaret Madalyası” takılacak!

Göreceksiniz bir daha bu topraklardan  silah /mühimmat “fışkırmayacak ( !)”.. Cudi,Kandil Dağlarında ölüm korkusu yaşanmayacak...

 

Bu Ülkede herkes öz kimliği ile çağrılacak ! Öyle  kod adı /şifre kullanılmayacak.. Uluslararası “denetim “örgütleri ,yardım kuruluşları...Vakıf ve dernekler , “kamu yararına” hizmetlerini sonuna kadar sürdürecek ,dilerse “açık toplum” için açıkça siyaset yapabilecek!.. Kimse fişlenmeyecek,dinlenmeyecek,takip edilmeyecek,isteyen istediğini söyleyecek,yazacak !..Özgürlüğün sınırsız tadına varılacak....

 

Devlet dili,devlet dini dayatılmayacak...Kültürü ,sanatı ,medyası,basını sansürlenmeyecek.. Dağlardan taşlardan rahatsız edici sloganlar, yazanlar tarafından silinecek ,bir daha asla yazılmayacak.!.

Okullarda “ant/yemin “gibi söylemlere son verilecek..Türk büyüklerinin  resmi ,okullardan, dairelerden indirilecek !..Meydanlara “militarist isimler” verilmeyecek !..Kurtuluş savaşını anımsatan anıtlar dikilmeyecek !..Bölücülük ve ayrımcılık ,ötekileştiricilik algılaması yapan resim,simge ve ritüellere izin verilmeyecek...

İstiklal marşı “Korkma “ile başlamayacak..Sorunlar bittiğinden hep bir ağızdan “Yaslı gittim şen geldim” türküsü söyleyeceğiz.Böylece Ülke huzura kavuşacak.

Burası Türkiye coğrafyası ..Kimler geldi ,kimler geçti..Farklı medeniyetlerin kucağında oturduğumuz  bu topraklar sadece “Bizim ”değildir.

”Coğrafya"dan Vatan"a” geçiş sürecini tersine döndürmek isteyen “Kıtmirler “ ayakta kalan kalmayan ,bizden olan olmayan ,tüm kültür ve tabiat varlıklarını korumak adına bizleri  hep ”Emanetçi “ gördüler.

Bu coğrafyada yaşamış veya yaşamakta olan ne kadar  uruk ve ulus ,boy ve soy varsa tümünün orijinal adı , yöre ve bölge isimleri  geri verilirse o zaman” bu hayasız akınların son” bulacağına bizleri inandırmaya çalıştırlar..

Geçen yüzyılda , Batı emperyalizminden kurtulmak için şanlı Bayrağımıza “Haçı “ resmetmek ,gerekirse dinimizi değiştirip “Hıristiyan” olmamızı öğütleyen  “soysuzlar” yok mu idi?Gelin onlara inat ,Karadeniz"de ne kadar yer adı,coğrafi bölge ve yerleşim yeri varsa aslına döndürüp ,eski sahiplerini ödüllendirelim.

19 Mayıs ruhuna uygun, ilk öncr Karadeniz"den başlayalım. Mesela :Samsun"a “Amisos “diyelim. ; Nasıl olsa Amisos tepemiz,kümbetimiz /kümülüsümüz var..Amazon kanalımız ve adamız da var, fazla bir şey  istemez.!

Giresun"a  “Kerasus”.. Rumca  “Keras”  “Boynuz “dan türemedir.Giresun adını beğenmeyenler için bir uyarı .“Keraslıyım “ derse  Türkçe anlamı  Boynuzluyum demektir. “Deyyuslar” için fark etmez de ; Antalya ilçesi , “Domalan “"ın AKP"li Belediye Başkan adayının bu seçimde kullandığı “Sen Domalansın Büyük düşün” sözüne benzer alınganlık gösterenler çıkabilir..

 

Komşu ilimiz Sinop"a , Helenistik adı için Irmak tanrısı Osopos"un kızının  ya da Amazon kraliçesi Sinope ismi önerilir.

Ordu"ya  gelince ; Niletli  kolonistlerin verdiği ad “Cotyora” dır.Bu değişiklikle anti-militaristlerin gönlü hoş edilmiş olur.

Benden bu kadar ! Trabzon,Rize ,Artvin"e verilecek “Lazca “ adları  da araştırıp bulmak “Pontusçular”a  düşer..

 

Hadi , Pontusçular işbaşına ! Sıra sizde..Çabuk olunuz !Daha sırada Aznavurcular var !... Diasporacılar var !Ege ,Marmara için el ovuşturup,sıra bekleyen tarihin gülyabanisi : Frigyalısı , Lidyalısı ,Bizanslısı var !...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR