SIRA DA KOYUN KİLİSE OLSUN

SIRA DA KOYUN KİLİSE OLSUN
Kur’an okuyan din görevlisinin bulunduğu mihrap bölümüne masa sandalye koyması kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı

    Atakum Müftülüğü Din Görevlileri Aylık Toplantısı’nı yaptığı camide Kur’an okuyan din görevlisinin bulunduğu mihrap bölümüne masa sandalye koyması kamuoyu tarafından büyük tepkiye  neden oldu. Mihrap kısmında masa sandalyeyi gören vatandaşların, “Bari cemaat kısmına da sıra koyun da tam kiliseye benzesin” yorumlarına neden oldu.

                                                    NE YAPMAYA ÇALIŞIYORLAR?

      Diyanet İşleri Başkanlığı “Sandalyede namaz kılmak caiz değil” derken Atakum İlçe Müftülüğü buna inat yaparcasına din görevlilerinin aylık toplantısında mihrabın bulunduğu yere masa sandalye koyarak program icra etmesi, akıllara, acaba burada bir art niyet mi var sorusunu getirirken, kamuoyu zihninde, bunu yapanlar ne yapmaya çalışıyorlar sorusunu uyandırdı. 

                                         ÖRNEK OLMASI GEREKİRKEN

   Din görevlilerinin bağlı bulunduğu ilçe müftülüğünün Diyanet işleri Başkanlığı’nın camilerdeki sandalyelerde kılınan namazlara yönelik başlattığı “sandalyede namaz olmaz” kampanyasına destek vermesi gerekirken, adeta, karşı duruş gösterircesine mihrabın önüne masa sandalye koyarak program yapması, örnek olması gerekirken köstek olmaya çalışıyor yorumlarına yol açtı.

                               İL MÜFTÜLÜĞÜ SORUŞTURMA AÇMALI

     Atakum Müftülüğü’nün yaptığı aylık toplantıda camiye masa sandalye koyarak toplantı yapması bu güne kadar görülmemiş bir uygulama şekli olduğu göz önüne alındığında ve camilerdeki bu tür uygulamalara örnek teşkil edeceği düşünüldüğünde, İl Müftülüğü’nün bu olayla ilgili soruşturma başlatması gerekmekte. Bir buçuk asırlık İslam geleneğinde olmayan bir uygulamaya imza atan Atakum İlçe Müftülüğü’nün böyle bir uygulamaya neden gerek duyduğu da merak edilmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.