Sinecek: 'Esnaf Erken Seçime Hazırlıklı Değil'

Sinecek: 'Esnaf Erken Seçime Hazırlıklı Değil'
En kısa zamanda koalisyon oluşturularak esnafın rahat nefes alacağını umduğunu belirten Samsun Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek...

 "Halkımızın seçimi doğrultusunda meclisteki dört parti arasında koalisyona en yakın partiler AK Parti ve CHP olarak görünüyor. Temennimiz en kısa zamanda esnaf ve sanatkarı rahatlatacak, istihdam yaratacak bir koalisyon oluşturulması ve gerekli güven ortamının oluşturulması yönündedir. Erken seçimin ülkeye maliyeti fazla olur ve ülkeyi geriye götürür" dedi.

"ERKEN SEÇİM ESNAFI KÖTÜ YÖNDE ETKİLER"

Erken seçime gidilmesinin birçok kişiyi olduğu gibi esnaf ve sanatkarları da kötü yönde etkileyeceğini belirten Sinecek, "Esnaf ve Sanatkarlarımızın seçimden sonraki durumu biraz üzücü. Çünkü tek iktidar yönetimindeyken hükümetin vermiş olduğu güven daha iyiydi çünkü esnafımızın geleceğini görme imkanı daha sağlamdı. Şimdi ise koalisyon ile kurulacak bir hükümet bekliyoruz. Türk halkı seçimini yaptı ve 4 partiyi meclise soktu. Bu dört parti arasında koalisyona en yakın partiler AK Parti ve CHP olarak görünüyor. Temennimiz en kısa zamanda esnaf ve sanatkarı rahatlatacak, istihdam yaratacak bir koalisyon oluşturulması ve gerekli güven ortamının oluşturulması yönündedir. Erken seçim sadece esnaf ve sanatkarlarımızı değil ülkemizdeki her kesimi kötü yönde etkiler. Erken seçimin maliyetleri yüksek.  Dövizin hızlı bir şekilde artması da işsizlik olayı yaratır ve bunu düzeltmek de oldukça zor olacaktır. Biz esnaf ve sanatkarlar olarak koalisyon olmasından yanayız ama erken seçim olacaksa da bu partilerin bünyesinde önümüzü görecek şekilde bir yol haritası çizilmesinden yanayız. Çünkü esnaf bu düşünceler sebebiyle oldukça tedirgin, erken seçime hazırlıklı değil." diye konuştu.

5 YIL VADEYLE KREDİ

Kooperatif olarak hükümetten almış oldukları hazine destekli krediyi yüzde 4-5 oranında faizle esnafa 5 yıl vadeyle verdiklerini söyleyen Samsun Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, "Esnafımız bu krediyi işi için kullanıp istihdam yaratmak adına da yanına daha fazla kişi alarak hem kendini büyütüp hem ekonomiye katkı sağlayıp hem de kendi geçimlerini sağlayarak ayakta duracak esnaf kitlelerine destek vermek için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu gayretimiz esnaf ve sanatkarın kapanan kepenklerin tekrar açılıp esnaf ve sanatkarın kepenklerini açıp daha iyi şartlarda devam etmesi için biz onlara elimizden geldiği kadarıyla destek veriyoruz." dedi.

"TURİZM GELİŞİRSE SAMSUN GELİŞİR"

Samsun'un üretimden çok tüketime endeksli bir şehir olduğunu vurgulayan Sinecek, "Şehrimiz sanayi şehri değil. Samsun sadece tüketime endeksli bir emekli şehri olmaktan çıkıp üretim şehrine dönüştürülmelidir. Zaten şu anda turizm konusunda Karadeniz gündemde. Hükümetimiz ve Belediyelerimizin işbirliğiyle bu turizm Karadeniz'e iyi bir şekilde aktarılırsa Samsun Karadeniz Bölgesi'nin en güzel şehirlerinden biri olarak turist çekme imkanına kavuşacaktır. Bu durum Samsun'un kazancı istihdam ve gelişim bakımından oldukça iyi olur. Çok güzel bir şehre ve sahile sahibiz fakat turizm olarak çok geri plandayız. Turizmin gelişmesi esnafımızın daha iyi geçinmesine vesile olur." şeklinde konuştu.

"ESNAF ÜLKENİN BEL KEMİĞİDİR"

Esnafın hakkını her zaman masalarda aradığını kaydeden Sinecek, "Biz hiçbir zaman sokakta hak aramayız. Esnaf ve sanatkarımız bu ülkenin bel kemiğidir. Belediyelerimiz de esnafımıza sadece esnaf gözüyle değil de  toplumun bir katmanları olarak değerlendirirse daha iyi olur. Bu şehirde kimler istihdam yaratıyorsa Allah ondan razı olsun. İşçi çalıştırarak istihdamın gelişmesine katkı sağlayan her müesseseye de teşekkür ediyorum. Çünkü bu şehir bizim. Gençlerimizin önünü açabilmek, onlara istihdam yaratabilmek, onların geleceğine endeksli bir işyeri kurabilmek şehrimizin gelişmesi açısından da oldukça önemli." dedi.  Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.