SIKI TRAFİK TEDBİRLERİ UYGULANMAYA BAŞLANDI

SIKI TRAFİK TEDBİRLERİ UYGULANMAYA BAŞLANDI
İçişleri Bakanlığının talimatı kapsamında Kurban Bayramı'nda 7 gün 24 saat esasına göre uygulanacak tedbirler için 162 bin 832 emniyet ve jandarma trafik personeli yollara çıktı.

Kurban Bayramı öncesinde 81 ilde emniyet ve jandarma birimlerinden oluşan trafik ekipleri denetimlerine başladı. İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği talimat ile bayram süresince yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önlenmesine yönelik alınan tedbirlere uygun olarak vatandaşların güvenli şekilde seyahatlerinin sağlanması amacıyla 7 gün 24 saat esasına yoğun trafik tedbirleri planlandı. Bu kapsamda genel hizmet birimlerinden takviye alınmak suretiyle toplam 77 bin 545 trafik ekibinde görevli 162 bin 832 emniyet ve jandarma trafik personeli mesai yapmaya başladı.

thumbs-b-c-d85d3aa29d239bb6ae90c5182baf9a25.jpg

Özellikle kazaların yoğunlaştığı kara noktalarda ve güzergahlarda sıkı trafik tedbirleri uygulanmasının yanı sıra ilave tedbir ihtiyacı olup olmadığının tespiti ve denetimi amacıyla bayram tatili boyunca 29 polis başmüfettişi, 18 jandarma başmüfettişi/müfettişi, Emniyet Genel Müdürü, genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarından oluşan 20 ekip görevli olacak. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığından 39 personelden oluşan 13 ekip ile Jandarma Trafik Hizmetleri Daire Başkanlığından 8 personelden oluşan 4 ekip de güzergahlarda görev yapacak. Jandarma Genel Komutanlığında görevli generaller de alınan tedbirleri yerinde incelemek amacıyla görevde bulunanlar görev yerlerinde, izinde olanlar ise iznini geçirdiği il veya ilçede jandarma trafik kontrol noktalarını resmi ya da sivil kıyafetle ziyaret edecek.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.