Şiiri sevdirmek için kitaplarını ücretsiz dağıtıyor

Şiiri sevdirmek için kitaplarını ücretsiz dağıtıyor
Kayseri’nin yerel şairlerinden Zeki Genç, yarım asırdır kaleme aldığı şiirlerinden 11 kitap çıkardı. Şair Genç, şiiri sevdirmek için kitaplarını ücretsiz olarak dağıtıyor.

61 yaşındaki Zeki Genç şiir yazmaya küçük yaşlarda başladı. İlk şiirini ilkokul sıralarında kaleme alan Genç, bugüne kadar 3 binden fazla şiir yazdı. 11 şiir kitabı çıkaran şairin 3 tane de yeni kitap hazırlığı var. Şiirlerinde genellikle güncel konular başta olmak üzere aşk, gurbet, vatan ve bayrak sevgisini işleyen şair Zeki Genç’i diğer şairlerden farklı kılan bir özelliği var. O da kitaplarını her isteyene ücretsiz olarak vermesi. Sebebi ise, şiire karşı zayıflayan ilginin tekrar artmasını sağlamak. 

Elektrik teknikeri ve emekli olduğunu belirten şair, şiir yazmaya halen devam ettiğini söyledi. “Şiir bende bir tutku” diyen Genç, “İlkokul yıllarımda yazmaya başladım. 3 bine yakın şiirden ve bunlardan bin 500’ünü kitaplaştırdım. Onsuz yaşayamam.” diyor. Günümüzde şair ve şiirin hak ettiği değeri görmediğini de vurgulayan Genç, vatandaşları şiire özendirmek için kitaplarını ücretsiz dağıttığını söyledi. Kitaplarının bütün önsözlerine de parasal bir kaygısının olmadığını yazdığını anlatan Genç, “Şimdiye kadar en az 15 defa imza günü düzenledim. Burada ve bana ulaşarak kitabımı okumak isteyen hiç kimseden para almadım. Şu ana kadar yaklaşık 10 bin şiir kitabı dağıtmışımdır. Yeter ki insanlar okusun ve şiiri sevsin.” diye konuştu. 

Şiir severlerin kendisine kitaplarındaki adresten, internet sitesi ya da telefonla ulaşabildiğini kaydeden Genç, kitapların baskı ücretini ise bazı kurumlar ve çevresindeki kişilerden karşıladığını kaydetti. Genç, son nefesine kadar da şiir yazmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.