Sığ düşünenler dış politikamızı anlayamaz

Sığ düşünenler dış politikamızı anlayamaz
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Tarihini ve yaşadığı coğrafyayı bilmeyen sığ düşünceler dış politikamızı anlayamazlar" dedi

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "1.5 milyon Suriyeli'nin ülkemize alınması vatana ihanettir" sözlerini eleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milletvekili Demir, "Bu coğrafyayı ve tarihi bizlere miras bırakan Osmanlının asırlardır yeryüzünün hangi coğrafyasında olursa olsun mazluma yaptığı yardımların, uzattığı elin boşluğu hala doldurulamadı. Bugünün sözde süper güçleri yardıma gitmeden önce o ülkelerin inanç haritası kadar yer altı ve yer üstü haritalarını masanın üzerine çıkarıyorlar. Osmanlı mazluma yardım ederken ırk inanç ayrımı yapmadan, din ayırt etmeden ekmeğini aşını yaşadığı toprağı onlarla paylaştı. Sadece ve sadece mazlum oldukları için. Parti olarak hükümet olarak devlet olarak taşıdığımız misyon inancımızdan, dinimizden beslenmektedir. Zalimden değil mazlumdan yana olduk, güçlüden değil haklıdan yana olduk. Olmaya da devam edeceğiz" dedi.

NEFRET SÖYLEMİ VE İNSANLIK SUÇU
Tarihini ve coğrafyasını bilemeyenlerin, politikalarını anlamamasının normal olduğunu söyleyen Demir, "Tarihini ve coğrafyasını bilemeyenler, felsefi ve inanç derinliği olmayan sığ düşünceler, bizim politikamızı anlayamazlar açıkçası da anlamalarını da beklemiyoruz. Böyle sığ düşünceler dış politikamızı anlayamazlar. Dünya zaten görüyor, bilen de biliyor. Mazlum milletlerin vârisleri, hâlâ bu saadet devirlerini Osmanlının yaptıklarını ve son dönemde yeni Türkiye'nin yaptıklarını yâd ediyorlar. Bu ülkelerde Türk deyince akla 'adalet' akla 'hak' geliyor. Ama her defasında Türkiye'nin kurucu gücü olduklarını söyleyen bir partinin sadece genel başkan düzeyinde kalmayan bu talihsiz açıklamaları esasında nefret söylemi ve insanlık suçudur. Kılıçdaroğlu ve ekibi unutmamalı ki ülkemize kabul etmekten onur duyduğumuz bu insanların dedeleri, dedelerimizle birlikte Çanakkale'de yedi düvele karşı savaştı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.