"Sıfır Atık Projesi" toplantısı

"Sıfır Atık Projesi" toplantısı
Kavak ilçesinde "Sıfır Atık Projesi" için tanıtım, bilgilendirme ve uygulama toplantısı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "Sıfır Atık Projesi"nin yaygınlaştırılması kapsamında Kavak ilçesinde toplantı gerçekleştirildi. 

Kaymakam Recep Koşal, başkanlığında Kavak Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, proje ile atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş, yaşanabilir bir Türkiye, bir dünya bırakılmasının hedeflendiğini söyledi. 

Sıfır Atık Projesi ile çevre ve ekonomiye sağlanacak kazanımların önemine dikkati çeken Koşal, "Atıkların geri dönüşüm ve geri kazanım süreci içinde değerlendirilmeden bertarafı hem maddesel hem de enerji olarak ciddi kaynak kayıpları yaşanmasına neden olmaktadır. Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde de kaçınılmaz şekilde artış yaşanmakta, bu durum doğal kaynaklarımız üzerindeki baskıyı artırarak dünyanın dengesini bozmakta, sınırlı kaynaklarımız artan ihtiyaçlara yetişememektedir." dedi.

Bu durumun doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi ortaya koyduğunu aktaran Koşal, proje ile israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, sebepleri gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesinin hedeflendiğini anlattı.

Toplantıya Kavak Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Seven, İdari ve Mali İşler Müdürü Uğur Barış ile Hemşire Neslihan Bozkurt, Kavak Devlet Hastanesi'nde Sıfır Atık Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Toplantının ardından Başhekim Seven, Kaymakam Koşal'a Sıfır Atık Projesi tablosu hediye etti.

Toplantıya İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş Umut Ozhan, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Metin, daire amirleri ve okul idarecileri katıldı.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.