Şiddete Hayır semineri

Şiddete Hayır semineri
Samsun Valiliği yerel eşitlik birimi tarafından'' İlçe Egitimleri projesi'' kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliği,kadına yönelik şiddet ve mobing eğitimi, Sosyal Hizmetler Uzmanı Hicran Kınık tarafından Yalı Kafe Restaurantta verildi.

17 ilçede kamu kurumları,yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilciliklerine yönelik eğitim projesine Atakum Belediye personeli ve bazı kamu kuruluşlarından temsilciler katıldı.
Projenin organizatorlüğünü Atakum Belediyesi Basın-Yayın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü yaptı.Eğitimci Hicran Kınık Bu proje ile Samsunda sunulan tüm hizmetlerden kadınların yararlanması ve aktif olarak çalışmasına yönelmesinin hedeflendiğini belirterek"Projenin amacı kadın dostu sehir yaratmaktır" dedi.
Sosyal hizmetler uzmanı Hicran Kınık eğitimde şu görüşlere yer verdi''toplumsal cinsiyet eşitliği, eşitsizliğin sonuçları ile ilgili farkındalık oluşturma amacı taşıyor.Toplumsal cinsiyet ve kadına yönelik şiddet en önemli sorunların başında geliyor.Dünyada aşırı yoksulluk içinde yaşayan 1.3 milyar insanın yüzde 70'ini kadınlar oluşturuyor.Dünyada 15-44 yaş arası kadınların ölüm sebepleri başında kadına yönelik şiddet geliyor.kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir.DEVLET BU EŞİTLİĞİN YAŞAMA geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Anayasanın 10. maddesinde kanun önünde eşit olmak fiilen eşit olmayı gerektirmiyor.Kadın ve erkeği ayıran sadece biyolojik farklılıktır.Toplumsal cinsiyet kadın ve erkeklerin doğuştan değil sosyal ortamlarında, kültürün içinde öğrendikleri kadın ve erkek olmaya dair özellikleridir.'' dedi.
Daha sonra katılımcılara sertifikaları verildi .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.