• BIST 113.757
  • Altın 163,101
  • Dolar 3,7980
  • Euro 4,6452
  • Samsun 11 °C
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Samsunspor’da Gazişehir hazırlıkları
  • Taraftarlardan Samsunspor’a 1 Milyon 175 Bin TL
  • Ulusoy’dan Samsunspor’a Yardım
  • Samsunspor’da Gazişehir hazırlıkları
  • Taraftarlardan Samsunspor’a 1 Milyon 175 Bin TL
  • Ulusoy’dan Samsunspor’a Yardım

'Şiddet ve strese karşı ceviz tüketin'

'Şiddet ve strese karşı ceviz tüketin'
ORDU Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turan Karadeniz, cevizin içerisinde stresi azaltacak nitelikte önemli miktarda omega 3 yağ asitleri olduğuna dikkat çekerek...

 "Bebek yaştan ihtiyarlığa kadar, aile içi şiddet ve strese karşı düzenli olarak ceviz tüketilmesinde fayda var" dedi.
ODÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz içerdiği vitamin, mineral ve omega 3 yağ asitleri açısından cevizin sağlık açısından bir çok faydası olduğunu belirtti. Cevizin kanda zararlı kolesterolün birikmesini önlediğini, yüksek kolesterolü düşürdüğünü, kadınların hamilelik döneminde mide bulantısına iyi gelerek damar tıkanıklığı ve şeker hastalığı tedavisinde de kullanıldığını dile getiren Prof.Dr. Turan Karadeniz, "Ceviz vitamin, mineral, protein ve yağlar bakımından çok elverişli bir meyve türü. Cevizi kırdığımızda şekilsel yapısı tıpkı beyine benzemektedir. Bunun içerisinde önemli miktarda yağ asitleri var, omega 3 yağ asitleri tamamen beyinin içerisinde olacak bir yağ asidi" diye konuştu.

Ceviz tüketildiğinde insanlarda stresin azaldığını, bunun bilimsel araştırmalarla ortaya koyulduğuna da dikkat çeken Prof.Dr. Karadeniz Türkiye'de 200 bin ton civarında ceviz üretildiğini, 50 bin ton ceviz ithal edildiğini belirterek şöyle devam etti:

"Kalp damar hastalıklarında ceviz çok faydalıdır. Ceviz üretilmesi malesef yeterli değil, bizim tahminimize göre ülkemizde 500 bin ton daha ceviz yetişse talebin karşılanmayacağını düşünmekteyiz. Bugün üretimimiz 200 bin ton civarında. Resmi kayıtlara göre 50 bin ton ceviz ithal ediyoruz, ihtiyacımız oldukça fazla. İhtiyacımız her geçen gün dahada artmaktadır. Cevize ilgi alaka artmaktadır. Küçük yaşta, daha bebek yaştan ihtiyarlığa kadar her gün cevizin yer alması gerekiyor. Çünkü günlük ihtiyaçlar protein, vitamin ve mineral adına cevize ihtiyaç duyuyor bünyemiz. Dolayısıyla düzenli tüketmemizde fayda var." (DHA)

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Sağlık Bakanlığından 'virüs alarmı' açıklaması08 Ocak 2018 Pazartesi 13:40
  • Akıllı ekranlar her 2 kişiden birini miyop yapacak08 Ocak 2018 Pazartesi 13:37
  • 'Süt tüketimi artmalı'08 Ocak 2018 Pazartesi 13:36
  • Karda kışta cildinizi korumanın yolu03 Ocak 2018 Çarşamba 13:20
  • Bu besinler hastalıklardan koruyor!02 Ocak 2018 Salı 15:07
  • Kaşar peynir mi daha sağlıklI ?26 Aralık 2017 Salı 13:59
  • Kadınların kabusu miyomlar25 Aralık 2017 Pazartesi 17:19
  • ÇAĞIN HASTALIĞI: BİLGİSAYARA BAKMA SENDROMU23 Aralık 2017 Cumartesi 12:44
  • OYUNCAK DEYİP GEÇMEYİN22 Aralık 2017 Cuma 12:39
  • Arnavut sanatçı fazla kilolarından 'Anadolu'da kurtuldu09 Aralık 2017 Cumartesi 13:59
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim