Şiddet mağduru 18 yabancı kadın korumaya alındı

Şiddet mağduru 18 yabancı kadın korumaya alındı
SAMSUN Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne şiddet mağduru 39 yabancı uyruklu kadının başvurduğunu belirterek bunlardan 18'nin sığınmacı olduğunu söyledi.

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Türk vatandaşlarına sağladığı korunma, sığınma ve danışmanlık gibi tüm olanaklardan, geçici kimlik numarasına sahip olan sığınmacıların da yararlanabildiğini dile getirdi. Samsun'da son iki yılda şiddet mağduru 39 yabancı uyruklu kadının Koza Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'ne başvuruda bulunduğunu belirten Balcı şöyle konuştu:

"Merkezimize başvuruda bulunan bu 39 kişiden 18'i ülkemize sığınan kadınlardır. 39 kişiden 15'i sığınma talep etmiş ve merkezimizde görevli uzmanlarca ifadeleri alındıktan sonra Kadın Konuk Evi'ne yerleştirilmiştir. Merkezimize başvuruda bulunanların büyük bir çoğunluğu eşlerinden fiziksel ve sözel şiddet görmüş olup, başvuruların çoğunluğunu Afganistan, Suriye, Irak, Gürcistan kişilerden oluşuyor. Şimdiye kadar yabancı uyruklu 2 ailenin çocuğuna ekonomik yoksunluk nedeniyle sosyal ekonomik destek hizmeti veriyoruz. 3 kişiye ağır engelli bireyini evinde baktığı için her ay evde bakım ücreti ödüyoruz. 5 çocuğu ise 18 yaşının altında oldukları için korunmaya muhtaç çocuk kapsamında değerlendirilerek yurt ve yuvalarımıza yerleştirerek onlara aile olduk." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.