SHERATON OTEL YASA DIŞI HALE GELDİ!

SHERATON OTEL YASA DIŞI HALE GELDİ!
​Samsun Mimarlar Odası’nın Samsun Sheraton Otel’in inşaatının İmar Kanununa aykırı bir şekilde başlanılmaması açmış olduğu davalardan bir tanesinin yerel mahkeme tarafından verdiği karar Yargıtay tarafından da onaylandı.

Buna göre Samsun Sheraton’un inşasını mümkün kılabilmek için Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında değiştirilen Kıyı Kenar Çizgisi Yargıtay tarafından iptal edildi. Samsun Mimarlar Odası, Samsun Sheraton Otel’in inşa edilebilmesi için Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından İtfaiye Daire Başkanlığı yapacağım bahanesiyle Bakanlığa müracaat ederek değiştirilmesini sağladığı kıyı kenar çizgisi için 2010 yılında Samsun Bölge İdare Mahkemesi'ne açtığı dava reddedilmesi üzerine konuyu Danıştay'a taşımıştı. Danıştay davayı reddetmesi üzerine Mimarlar Odası temyiz talebinde bulundu. Temyiz talebini değerlendiren Danıştay 14. Dairesi, ret kararını bozdu, davanın yeniden görülmesi için dosyayı Samsun 1.İdare Mahkemesi'ne gönderdi.

image-0x0-0.jpg

ŞİMDİ NE OLACAK?
Samsun Sheraton Oteli’nin inşası için Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından İtfaiye Daire Başkanlığı yapacağım bahanesiyle Bakanlığa sunulan ve Bayındırlık Bakanlığı tarafından onaylanan 2010 yılı Kıyı Kenar Çizgisinin bir hükmü kalmadı. Yerel Mahkemenin kararını iptal eden Danıştay Kararıyla Samsun Sheraton Oteli’nin Proje İmar Mevzuatı ve Kıyı Kenar Kanuna göre yasal dayanakları da ortadan kalkmış oldu.

RUHSAT İPTAL DAVASI DA VAR
Diğer yandan Samsun mimarlar Odası Binanın Ruhsatı için açmış olduğu davanın ise Oda’nın lehine sonuçlanması bekleniyor. Samsun Sheraton’un ruhsat iptal kararının çıkması durumunda Samsun Mimarlar Odası Sheraton’un kapısına kararı asarak sembolik olarak kapatma kararı uygulayarak dosyayı tarihin tozlu raflarına emanet edecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.