SEVGİNİN GÜCÜ

SEVGİNİN GÜCÜ
Ailesinin desteğiyle lösemiyi yendi, şimdi üniversitede okuyor

SAMSUN'da genç yaşta lösemi hastalığına yakalanan 18 yaşındaki Batuhan Kıran, tedavisi süresince çevresinden gördüğü destek ve okuma azmiyle hastalığını yendi. Tüm çevresinin desteğini arkasına alan Kıran, şu an üniversitede okuyor.

Samsun'un Canik İlçesi'nde oturan Arif ve Yasemin Kıran'ın oğulları Batuhan Kıran, 6 yıl önce Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) hastalığına yakalandı. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alınan Batuhan Kıran, başta ailesi olmak üzere arkadaşlarının da desteğiyle ve okuma azmiyle, hastalığı yenmeyi başardı. Giresun Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Yüksekokulu'nda eğitimine eden Batuhan Kıran, "Beni lösemiyken ayakta tutan ailem, arkadaşlarım ve en önemlisi okul oldu. En büyük destekçim ailemdi. Bazı zamanlar hastaneye öğretmenlerim geldi onlardan destek aldım. Sık sık kitap okudum. Bazen de resim çizdim. Ben lösemiyken okula gidiyordum. Ağzımda maske var diye dışlayacaklar zannettim. Ama arkadaşlarım beni tam tersi normal bir insan olarak gördüler. Şu an gayet iyiyim. Lösemiden iz yok. Şu an Giresun’da üniversite okuyorum. Lösemi hastası olanlara söylemek istediğim. Korkmalarına gerek çünkü lösemi tedavi edilebilir bir hastalık, korkmasınlar" dedi.

BABA KIRAN, “LÖSEMİ AİLENİN SAVAŞI”

Lösemi hastalığını bir aile savaşı olduğunu söyleyen baba Arif Kıran, "Hastalığın başlangıcında büyük şoklar yaşadık. Hastalığı öğrendikten sonra ve yenilebilir olduğunu anladıktan sonra savaş başladı. Lösemi bir savaş. Bu bir ailenin savaşı. Çocuğu iyileştirmekle uğraşırken hayatla mücadele ediyorsunuz. Bu hastalıkta aile ne kadar çok birbirine kenetlenirse o kadar çok başarı sağlanır. Çocuğumuzu iyileştirdik. Bu böyle bitmiyor. Kontrolleri yapılıyor. Şu an üniversitede okuyor hayata bağlandı. Hastanede olan halen bir sürü çocuğumuz var. Ben topluma sesleniyorum. Bu çocuklarımızı ziyaret edin. Sadece bir tane oyuncakla gelin ve ziyaret edin. İnanın siz de onlar da mutlu olacak. Biz çocuklarımız için destek istiyoruz" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.