Sevgi Topu

Karanlıklarda kalınca, bunalınca, sıkılınca, sıkışınca bir çıkar yol ararız. Bazen gözlerimiz görmez olur. Bazen akıllarımız tutulur. Darda kalır, dardayım deriz. Bu durumdan bizi kurtaracak yol çok yakındadır aslında. Denizcilere yol gösteren deniz feneri vardır. Bizlerde de deniz feneri gibi akıl vardır, sevgi vardır. Yeter ki bu gücü harekete geçirelim.

   Sevgi verir, sevgi alırsak neleri başarmayız ki? Önce sevgiyi genç yaşında yerle bir etmemeyi öğrenmeliyiz. Sevgi dalgaları biz insanların arasında mekik dokumalıdır. Böyle olursa neler olur?

   Seversek ve sevilirsek neler olur? Hangi kötülüklerden kurtulur, hangi güzelliklere kavuşuruz? Kızma, nefret etme, tiksinme, aşağılama, hor görme gibi duyguların esiri olmadan önce bunu düşünmeliyiz.

   Seven döver mi? Seven kızar mı? Kırar mı? Yıkar mı? Yakar mı? Saldırır mı? Öldürür mü?..  İnsani duygulardan tek başına sevgiyle bile pek çok kötülüğün üstesinden gelebiliriz. Yukarıdaki sorulara verilecek cevaplardan bu sonuca ulaşmak hiç de zor olmuyor.

   Sevdik mi tam sevelim. Ölümüne değil de yaşamına sevelim. Çünkü sevgi öldürmez, yaşatır. İnsan, sevince karamsar ve kötümser olmaz. Hayata bağlanır. Dört elle sarılır işlerine. Sevgisi ve sevgilileri için başarıya çok daha fazla ihtiyaç duyar. Sevginin sonucunda başarı, huzur ve mutluluk gelir.

   Sevgi ortamlarında bulunmaya çalışalım. Sevgi sözleri dinleyelim. Sevgi şarkılarına alkış tutalım. Sevgi kaynağından şarj edelim yüreklerimizi. Sevgi filmleri izleyelim (bulabilirsek). Böylesi bizim ruh ve beden sağlımız için çok gereklidir.

   Toplumun çekirdeği olan aileden başlayarak dünya insanlarına kadar sevgiyi yaymalıyız. İnsanlara sevmeyi öğretmeliyiz. İnsanları sevmeli, sevgilerini kazanmalıyız. Sevilmenin tadından habersiz çok insan vardır. Hiç sevmemiş ve sevilmemiş insan da vardır.

   Sermayesi olmayan sevme işini cömertçe yerine getirmeliyiz. Sevgi alır, sevgi satarsak alışverişlerin en güzelini yapmış oluruz. Sevgi satıp da nefret alan birisi de yoktur. Sevgiler satar, sevgiler alırım. Sevgi dünyasına böyle ulaşılır. Kötü duyguları yumuşatıp eritmek için bir tutam sevgiye ihtiyaç vardır. Ne olur bunu (sevgi) önce insanlardan sonra da bütün yaratıklardan esirgemeyelim.

   Aramızda dolaştırdığımız kötülükler, negatiflikler değil sevgi olsun. Bir çığ gibi sevginin büyüdüğüne şahitlik edelim. Gücümüzü birbirimize bir top atmak için harcayalım. O top SEVGİ TOPU olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsa Abanoz Arşivi
SON YAZILAR