SEVGİ BARIŞ DOSTLUK TRENİ KUMRU'DAN START ALDI...

SEVGİ BARIŞ DOSTLUK TRENİ KUMRU'DAN START ALDI...
Avrupa Birliği e-twinning projesi kapsamında gerçekleştirilen Sevgi-Barış ve Dostluk Treni Bayburt'tan hareket ederek, Gümüşhane, Trabzon, Giresun'dan sonra Ordu Kumru Aşağıdamlalalı Şehit Zekeriya Yatı İlkokulunda.

İlk ve orta öğrenim öğrencilerine sevgi,  barış ve dostluk bilincini aşılamak amacıyla hazırlanan bu projenin Kumru sorumlusu

Sınıf Öğretmeni Burçak Özyurt Çankırılı yaptığı açıklamada, E-twinning Projeleri kapsamında toplam 57 ilden 110 okulun ortak olduğu Sevgi Barış Dostluk Treni Projesi startını aldı. Proje süresince sembolik bir tren kargo ile 57 il ve 110 okulu gezerek, bu okullardaki öğrencilerin yazmış oldukları sevgi barış ve dostluk konulu mektuplarını taşıyarak , bir sevgi barış ve dostluk köprüsü oluşturulması hedeflenmektedir. Proje süresince şarkı yarışması, ünlü Türk büyüklerinin ve dünya düşünürlerinin sevgi barış ve dostluk mesajları içeren sözlerinin sergilenmesininyanı sıra, sevgi barış ve dostluk temalı şarkı ve fotograf yarışmaları düzenlenmesi de hedeflenmektedir. Proje nihayetinde tüm Türkiye'den gelen mektuplar Sevgi Barış ve Dostluk kenti olan Karadeniz Ereğli'de sergilenerek, halkın ziyaretine de açılacaktır dedi. Trenimizi önce okul müdürümüz Güngör Arduç'a götürdük. Daha sonra okulumuzdaki diğer sınıfları gezdirdik ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Suat Evin'i ziyaret ettik. En sonunda ise İlçe Kaymakamımız Sayın Ahmet Ali ÖZDEMİR'i ziyaret ettik. Cuma günü ise trenimizi bir sonraki durak olan Ünye Mehmet Akif Ersoy Ortaokuluna göndereceğiz dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.