SERVİSLERDE YAŞ DÜZENLEMESİ

SERVİSLERDE YAŞ DÜZENLEMESİ
Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, servis araçlarında ki yaş düzenlemesi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. 

Çarşamba şoförler odası başkanı Musa Bala yaptığı açıklamada, “To yekün odamız, diğer tüm servis şoförler odaları ve federasyonumuz yaklaşık 6 aydan beri Servis araçlarında yeniden yaş düzenlemesi yapılması konusunda bir takım çalışmalar içerisindeydik. Araçlarımızın her yıl muayene istasyonlarında muayeneye girdiğini bu muayenelerden başarılı bir şekilde geçtiklerini dile getirmiştik. Özellikle kırsal bölgelerimizde araç değiştirmenin zorluğuna işaret ederek yaşını dolduracak mevcut araçlarımızın çalışamaması bizi çok mağdur ediyordu araçlarımızı piyasa değerinin altında satmak yeni bir araç için borçlanmak maalesef bu işi yapan arkadaşlarımızın bu işi bırakmalarına sebebiyet veriyordu. Bakanlık düzeyinde kurulan komisyonlarda bunu defaatle anlattık. Muhakkak yeni bir yaş düzenlemesinin olmasına dikkat çekilmişti.  Oda olarak birçok kez konuyu gündeme getirerek ilgili bakanlıklarda müracaatlar yaptık iletişim kurduk ve bu hususları ilettik.” dedi. 

whatsapp-image-2019-10-17-at-11-18-34.jpeg

01.07.2021'e kadar müsaade alındı
Başkan Bala, “Geçtiğimiz gün resmi gazete de yayımlanan servis araçlarında değişiklik yapan yönetmelik ile 2019 ve 2020 yıllarında yaşını dolduran-dolduracak araçlarımız artık 01.07.2021 tarihine kadar çalışabilmelerinin yolu böylelikle açılmış oldu. Esnafımız böylelikle az da olsa biraz nefes almış oldu.” şeklinde konuştu.  Bala, “Öyle köylerimiz var ki bırakın yaş uygulamasını araç bulamıyoruz ve rica minnet ile taşımacılık yaptırıyoruz, 12 Yaş uygulaması bizi mağdur ediyor komisyon çalışmaları bir an önce tamamlanıp yeni bir yönetmelik ile bu sorun inşallah çözülecektir.”  dedi. 

"Bakanlarımıza minnettarız"
Şoförler Odası Başkanı Bala, “İçişleri bakanımız başta olmak üzere milli eğitim bakanımız,aile ve sosyal politikalar bakanımıza, federasyon başkanımıza  esnafımız adına şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Emin İnan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.