"Vatanımızı bölemeyecekler"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde terör örgütlerine yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı'nda başından ve kolundan yaralanan Tokatlı Uzman Çavuş Seyit Yüzgeç'in tedavisi, Samsun'da sürüyor.

Tanksavar füzesinden gelen şarapnel parçalarıyla başından ve sol kolundan yaralanan Uzman Çavuş Yüzgeç, Samsun'da tedavisini tamamlayarak bir an önce silah arkadaşlarının yanına dönmek için gün sayıyor.

Yüzgeç, yaptığı açıklamada, 2015 yılında göreve başladığını, Güneydoğu ve  Fırat Kalkanı Harekatı'na katıldıktan sonra Zeytin Dalı Harekatı'nda Suriye'ye ilk giren birlikte bulunduğunu söyledi. 

Harekatın 19'uncu gününde, Bülbül Tepesi mevkisini ele geçirirken çıkan çatışmada iki silah arkadaşını şehit verdiklerini anlatan Yüzgeç, kendisi ve 10 silah arkadaşının da yaralandığını belirtti.

Kilis'teki ilk tedavinin ardında Gaziantep'e gönderildiğini, orada 8 günlük tedavi sonrası memleketi Tokat'a getirildiğini ifade eden Yüzgeç, "Tedavimin devamı için Samsun'a ağabeyimin yanına geldim. Burada, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi görüyorum. Tedavi süresinde desteklerini esirgemeyen Ondokuz Mayıs Üniversitesine teşekkür ediyorum." dedi.

- "En kısa zamanda tedavim bitince yanlarına döneceğim"

Gazi olmaktan gurur duyduğunu vurgulayan Yüzgeç, şunları söyledi:

"Mutluyum, gurur verici mertebe gazi olmak. Vatanım için canımı seve seve veririm. Vatanımızı bölemeyecekler, bayrağımızı indiremeyecekler. Cephede olan arkadaşlarımıza Allah kolaylık versin. Allah yar ve yardımcıları olsun. En kısa zamanda tedavim bitince yanlarına döneceğim."

Türk milletinin daima yanlarında olduğunu, bundan güç aldıklarını dile getiren Yüzgeç, "Allah razı olsun. Onlar varsa biz oralardayız. Herkes bir bayrak altında toplandık. Bu iman olduktan sonra, bu İslam ülkesi devam ettikten sonra, bayrağımızı hiçbir zaman indiremeyecekler. Zafer Allah'ın, sefer bizim. İnşallah zaferle çıkacağız oradan. Tüm halkımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri