TÜRKİYE'NİN LEZZETLERİ TERME'DE

Türkiye’nin lezzetleri Terme’de

Terme’de, 20 ilden gelen yöresel lezzetleri bir arada buluşturan “Yöresel Ürünler Festivali”nin açılışı yapıldı. Festivalin açılış kurdelesini kesen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul,” Terme’nin bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmasından son derece mutluluk duyuyoruz” dedi.

Terme Belediyesi birbirinden güzel ve farklı etkinlikleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Terme Belediyesinin ev sahipliğinde yöresel lezzetleri bir arada buluşturan yöresel ürünler ve yöresel lezzetler festivalinin açılışı Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve törene katılan ilçe protokolü tarafından gerçekleştirildi. 7 Kasım’a kadar sürecek festival kapsamında açılan stantlarda,  onlarca ürün yer aldı.

20 İLDEN DEĞİŞİK LEZZET VE ÜRÜN

Terme Belediyesi tarafından kurulan Ramazan sokağı ve sünnet şöleni gibi birçok etkinliğin yapıldığı Huzur Sokağında gerçekleştirilen festivalde, 20’ye yakın ilden peynir, baharat çeşitleri, sucuk, pastırma, pestil, çörek otu, pekmez, kahve, doğal kozmetik ürünleri ve et çeşitleri gibi bir çok ürün ve lezzetler tanıtılıyor.

DEVE VE MİDİLLİ ATA İLGİ

Festival için ilçeye getirilen 3 adet deve ile iki Midilli atı herkesin ilgi odağı ve renkli görüntülere sahne oldu. Terme’li vatandaşlar develer ile çocuklar ise atlarla alanda tur attı ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi. Ayrıca etkinlik çerçevesinde halk oyunları gösterileri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

TERME’DE İLKLER YAŞANIYOR

Vatandaş ve ilçe protokolü ile açılan stantları tek tek ziyaret eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme halkının yöresel lezzetleri tatmaları için kentte ilk kez bu festivali düzenlediklerini belirterek,” 26 Ekim-07 Kasım tarihleri arasında 13 günlük sürede devam edecek olan Yöresel Ürünler Festivali Terme’li vatandaşlarımıza değişik lezzetleri sunacak. Bizler Terme’nin bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmasından son derece mutluluk duyuyoruz. Hep birlikte bu güzellikleri daha da artırmak üzere çalışacağız. Bu festivalin Terme’ye ve katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

YAŞAM Haberleri