TOGAR'DAN DEV KÜLTÜR HİZMETİ

Başkan Togar’dan Tekkeköy’e dev kültür hizmeti

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlçe Halk kütüphanesinin daha iyi şartlarda hizmet vermesi için Tekkeköy Belediyesi Eğitim Kültür ve Sağlık Merkezinin birinci katını İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Pamuk ile imzalanan protokol çerçevesinde İlçe Halk Kütüphanesine tahsis etti.

İlçe Halk kütüphanesinin daha iyi şartlarda daha fazla öğrenciye ve vatandaşa hizmet verebilmesi maksadıyla yer tahsisi yaptıklarını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ‘‘ilçemiz Halk kütüphanesinin şartlarını iyileştirmek ve geliştirmek için 450 metre karelik alanı tahsis ettik. Belediyemizin birimlerinin yeni binasına taşınmasıyla boşalan İlçemiz merkezindeki Eğitim Kültür ve Sağlık Merkezimizin birinci katını İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Ömer Pamuk ile imzaladığımız protokol neticesinde İlçe Halk Kütüphanemize tahsisini tamamladık. 450 metre karelik alanda ilçe Halk kütüphanemiz gerekli düzenlemeleri yaparak öğrencilerimize ve kitap okumayı seven vatandaşlarımıza daha geniş mekanda hizmet edecek. İçinde kitap okuma odaları, ders çalışma odaları, seminer salonu, bilgisayar odası gibi daha birçok eğitim alanı olacak. Birçok ilçede hatta ilde dahi olmayan donanım bizim ilçe Halk Kütüphanemizde yer alacak. Kültürel ve eğitimsel anlamda ilçemize yeni bir değeri daha kattık’’ dedi.

Evliya Çelebi Gezici Halk Kütüphanesi Tekkeköy’ün her mahallesinde

İlçede Halk Kütüphanesine yer tahsisinin dışında gezici Halk Kütüphanesi hizmete sunduklarını belirten Başkan Togar, ‘‘ilçemizde okuma alışkanlığını arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. İlçe Halk Kütüphanemiz ile işbirliği içinde yürüttüğümüz 1 Kitap 1 Hayat projemiz kapsamında ilk olarak ilçemizdeki tüm öğrencilerimize kitap hediye ettik. Şimdide tüm mahallelerimizdeki, tüm okullarımızdaki öğrencilerimize ve vatandaşlarımızın ayaklarına kitapları götürüyoruz. Herkese kitap okuma alışkanlığını aşılamanın yanı sıra farklı kitaplardan da yararlanabilecekleri fırsatı sunuyoruz. Bu kapsamda belediyemize ait bir aracımızı dizayn ederek gezici halk kütüphane haline getirdik. Bu aracımızın içinde farklı kitaplar olacak ve her gün ayrı bir mahallemizde ayrı bir okulumuzun önünde olacak. Bu projenin oluşmasını sağlayan ve kendisini Halk Kütüphanesinin gelişmesine adayan İlçe Halk Kütüphanesi sorumlusu Cengiz Korkmaz’a okuyucular, öğrencilerimiz ve şahsım adına teşekkür ederim. Azimli çalışması ve farklı projeleri ile 1 Kitap 1 hayat projesi ve ilçe halk kütüphanesinin yenilenmesini ve gelişmesini sağladı’’ şeklinde konuştu.    

 

 

 

    

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR SANAT Haberleri