TERME'NİN FAKÜLTE TALEBİ

Başkan Kul, OMÜ'ye bağlı Gemicilik ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nin Terme'ye kurulması talebinde bulundu

Başkan Şenol Kul: Gemicilik ve Deniz Bilimleri Fakültesi Terme´ye kurulsun

Terme Belediye Belediye Başkanı Şenol Kul, senato toplantısı için ilçeye gelen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof Dr. Sait Bilgiç´ten henüz faaliyete geçmeyen Gemicilik ve Deniz Bilimleri Fakültesi´nin Terme´ye kurulmasını talep etti. Başkan Kul, "Terme, büyük ilçeler içerisinde fakültesi olmayan tek ilçe. Bu yüzden 300 kişilik yurt binasını yatırım programına aldırdık. Alt yapımız hazır. Bu fakülte Terme´ye kurulmalı" dedi.

Samsun'un Terme ilçesi Belediye Bakanı Şenol Kul, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Senato Toplantısı için ilçeye gelen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ile senato üyelerini ağırladı.

Toplantı öncesinde senato üyelerine öğle yemeği veren Başkan Şenol Kul, ülkenin yetiştirdiği ve kendilerinden çok şey beklediği üniversite kadrosunun Terme’de toplanmasının çok anlamlı olduğunu belirterek, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'e ve üyelere teşekkür etti. Başkan Kul, bir eğitimci olarak çok sık dile getirdiğini ifade ettiği “Eğitimli insanları yönetmek kolay, esir almak imkânsızdır” sözünü katılımcılarla paylaşarak, ”Bu anlamda bir ülkenin geleceğinde eğitim hayati öneme sahiptir ve sadece Terme’de değil bütün ülkemizde eğitimin hak ettiği yere geleceğine yürekten inanıyorum” dedi.

İKİ YILDA 8 OKUL YAPILDI
Konuşmasında Terme’de son 2 yılda yapılan 8 okul hakkında bilgiler vererek Terme’deki gelişim ve dönüşümün dikkat çekici olduğunu belirten Başkan Kul, “Şu anda Terme ilçemiz Samsun’un ilk ve tek tekli eğitime geçen ilçesi. Yani nereden nereye geldik. Mesela, hep beraber ziyaret edeceğimiz Kozluk OMV Fen Lisemiz hakikaten örnek bir okul konumunda; ormanda yürüyüş yolları olan, 50 dönümlük bir arazide tenis kortundan spor salonuna kadar birçok donatının olduğu bir okul. Demek ki güzel şeyler yaptığınızda mutlaka bir karşılığı oluyor. Şunu da belirtmek isterim ki bu 8 okulu devletin katkılarıyla birlikte hayırseverlerle, Termelilerle eğitim hayatına kazandırdık. Türkiye’de 2 yılda da 8 okulun yapıldığı başka bir ilçe yoktur. Kısacası bizler, Terme halkı eğitimi çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

GEMİCİLİK VE DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ TERME'YE KURULSUN
Başkan Şenol Kul, Rektör Bilgiç ve senato üyelerine 300 kişilik Terme MYO yurdu binasının yatırım programına alındığını ve çalışmalara en kısa sürede başlayacakları müjdesini de vererek, Terme’nin uzun süredir atıl vaziyette bir kenarda kaldığını ancak artık bu makûs talihini yenerek her alanda öne çıkmak istediklerini belirtti. “Bu anlamda ilk tercih ettiğimiz alan eğitim" diyen Başkan Kul, 5 yıl önce Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren ve kurulum aşamasında olduğu için henüz eğitim-öğretime başlanmayan OMÜ'ye bağlı Gemicilik ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nin Terme'ye kurulması talebinde bulunarak, "Biz altyapımızı hazırladık. Fakülte'nin kurulması için bizden ne isteniyorsa yerine getirmeye hazırız" dedi.

İŞTİŞAREYLE EN SAĞLIKLI KARARLARI ALMALIYIZ
Samsun OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ise konuşmasında, Üniversite olarak yatay genişleme yerine mevcut yapıları daha da güçlendirip nitelikli hâle getirmeyi amaçladıklarını, yüksekokulların üniversiteye olan katkılarını çok önemsediklerini ancak bu sürecin sadece öğrenci hareketliliği ile değil kaliteli ve verimli bir şekilde gerçekleşmesini beklediklerini ifade ederek, "Bizler tabii bu çerçevede Gemicilik ve Deniz Bilimleri Fakültesinin en iyi ve nitelikli eğitimi nerede verebileceğini göz önünde tutacağız. Tabii bunu yaparken bu şehrin dinamiklerini, aktörlerini ve imkânlarını dikkate almak durumundayız. Bununla birlikte yöneticilerimiz ve ilgililerin mevcut görüş ve fikirlerini önemseyip istişareyle en sağlıklı ve doğru kararı almalıyız. İnsan ve mali kaynaklarımızı mümkün olduğunca verimli kullanmak boynumuzun borcu. Kararlarımızı özel beklentilerimiz yahut duygusallığımız belirlememeli, aksine bunu ülkemizin menfaatleri belirlemeli” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç konuşmasının sonunda kendilerini burada misafir eden Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve ilçe protokolüne şükranlarını sundu.

BAŞKAN KUL'DAN KANTİNLERİN BÜYÜTÜLMESİ SÖZÜ
Konuşmaların ardından birtakım ziyaretlerde bulunan Rektör Bilgiç, ilçe protokolü ve Senato Üyeleri, Kozluk OMV Fen Lisesi ziyaretinde sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet ettiler. Rektör Bilgiç ve beraberindeki ilçe protokolü ve Senato Üyeleri ayrıca öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Ziyaretin sonunda mevcut kantinlerinin daha büyütülmesi talebinde bulunan öğrenciler Başkan Şenol Kul’dan söz aldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

DENGE EĞİTİM Haberleri