Terme'de metruk binalar yıkılıyor

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Metruk binalar Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yürütülen ortak çalışmalarla yıkılmaktadır." dedi.

Başkan Kul, yaptığı açıklamada, ilçe sınırları içerisinde kalan emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımının devam ettiğini söyledi.

Terme'de son 4 yılda 100 adet metruk yapının yıkıldığını anlatan Kul, "İlçe sınırları içinde bulunan ve özellikle vatandaşların can güvenliği açısından tehlike arz eden, terk edilmiş metruk binaların yıkımı sürüyor. Vatandaşlardan gelen talep ve şikayetler doğrultusunda yıkımlar sürecek." ifadesini kullandı.

Her an yıkılma tehlikesi taşıyan metruk yapıların belediye ekipleri tarafından yıkılması sonrasında hem oluşturduğu kötü görüntünün, hem de çevre için oluşturduğu tehlikenin ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini aktaran Kul, şunları kaydetti:

"İlçemizde, vatandaşlarımızın şikayetine konu olan, çökme tehlikesi bulunan ve kullanılamaz durumdaki içerisi boş harabe yapılar, metruk binalar Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yürütülen ortak çalışmalarla yıkılmaktadır. Sahipleri tarafından kullanılmayan ve atıl vaziyette bulunan bu yapılar, hem yıkılma riski teşkil ediyor, hem de çevresi için görüntü kirliliği oluşturuyor. Bu alanları ve çevresini temizleyerek daha yaşanılabilir bir hale getiriyoruz. Tüm mahallelerimizde bu metruk yapılara, belirlediğimiz program çerçevesinde müdahale etmeye devam edeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri