TARİHİ ESERLER KORUMA ALTINDA

Terme Belediyesi tarihi eserleri koruyor

 

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Akçay çayı üzerinde bulunan kemerli köprünün korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edildiğini belirterek, " Tarihi mekanların korunması ve gelecek nesillere aktarılması için üzerimize düşen her türlü gayreti gösteriyor, tarihi eserlere sahip çıkıyoruz" dedi.

Terme ilçesi Akçay mahallesi, Akçay çayı üzerinde bulunan kemerli köprü Terme Belediye Başkanlığı'nın girişimi ile “ korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı” olarak tescil edildi. Köprü 1940 yılında Almanlar tarafından 3 kemerli olarak yapılmış, 1965 yılında yaşanan büyük selle bir kemeri yıkılıp iki kemerli kalmıştı.

Kemer köprünün restore edilmesi ile ilgili çalışmalar içerisinde olduklarını aktaran Belediye Başkanı Şenol Kul “Biz, geçmişin mirası üzerine geleceği inşa etmek gibi bir sorumluluğu taşıyoruz. Üzerinde yaşanılan coğrafyanın sosyal ve tarihi gerçekliğinin öğrenilmesi, kültürel değerleriyle buluşulması tarihi mirasa sahip çıkılması ile mümkündür. Bu önemli eserin tescil edilmesinde emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyoruz.  Sonuçta bu eserler bizim malımız değil bizden önceki nesillerin bize vermiş olduğu bir emanet. Biz de bu emanetlere sahip çıkarak bizden sonraki nesillere aktarılmasını sağlamış olacağız" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR SANAT Haberleri