SAMSUNLU GENÇ 1. OLDU

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği son sınıf öğrencisi Samsunlu Mert Can Coşkuner’in gurubu yıl sonu bitirme projesi ile 292 proje içinden birincilik ödülünü aldı

İzmir de düzenlenen bilgisayar ve yazılım mühendisliği yıl sonu bitirme projelerinin yarıştığı V. GENÇ BEYİNLER YENİ FİKİRLER ortak sergisinde bu yıl 292 proje yarıştı. 292 proje içinden Samsunlu Mert Can Coşkuner’ in içinde bulunduğu proje birinci oldu.

BİTİRME PROJESİNDEN BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI
Proje aynı zamanda TÜBİTAK 2209A destekli tek bilgisayar ve yazılım mühendisliği proje olma özelliğini taşıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği son sınıf öğrencisi olan Samsunlu Mert Can Coşkuner yıl sonu bitirme projesini hazırladığı Tanya Küçükoğlu ve Ozan Şenyayla birlikte birincilik ödülü aldı. Hazırladıkları "ATIKSİS" projesine danışmanlığı İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ufuk Çelikkan yaptı.

DOĞA DOSTU BİR PROJE!
Mert Can Coşkuner yaptığı açıklama da: ” Çalışma arkadaşlarında uzun soluklu bir çalışma sonucu bu başarıya ulaştık, Hocamız Yrd. Doç. Dr. Ufuk Çelikkan her aşamada bize büyük destek verdi. Bu başarı ekip çalışmasının başarısı, hepimizin ortak paylaşım başarısı ve sonuçta başarımızın ödülünü aldık, projemiz yılın projesi oldu. Bu yıl İzmir de beşincisi düzenlenen V. GENÇ BEYİNLER YENİ FİKİRLER ortak sergisinde  birincilik ödülünü aldık. 292 Bilgisayar ve yazılım mühendisliği projesi ile yarıştık, 292 proje içinden seçildik. Projemiz aynı zamanda TÜBİTAK 2209A desteği alan tek bilgisayar ve yazılım Mühendisliği projesidir. Projemiz” ATIKSİS” Akıllı çöp kutusu ve yönetim sistemi projesi çöplerin doluluklarının tesbitini yaparak çöp toplama kamyonlarının kullandığı rotayı en optimale çekmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda kilit sistemiyle de hastane gibi hassas atıkların bulunduğu ortamlarda yetki bazlı açış sağlayarak bu gibi yerlerde de hijyeni en üst seviyeye çıkarmaktadır. Projemiz şehir, çevre, doğa dostu bir projedir.” dedi.
 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BİLİM - TEKNOLOJİ Haberleri