SAMSUNLU BİR BESTECİ

Aslen Samsunlu olup Ankara’da ikamet eden bestekar, ses sanatçısı Macit Güneş konserde” Sarmaşık Gülleri” adlı şarkıyı seslendirecek.

Başkent Ankara büyük ve anlamlı bir konsere hazırlanıyor. 13 Ocak 2017 Cuma günü, saat 19. 30’ da Ankara Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde şef Ekrem Hacat’ın yöneteceği ve nostaljik şarkıların seslendirileceği ve Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin de destek verdiği konserde bir de Samsunlu sanatçı ve bestecimiz Macit Güneş de yer alacak.

Aradan yıllar geçmesine rağmen özelliğini ve güzelliğini kaybetmeyen ve her biri kulaklarımızda, gönlümüzde ve ruhumuzda yer eden konserde seslendirilecek eserler şöyle: “ Gözlerini gözlerimden ayırma hiç, Yalancısın, Sen bensiz ben sensiz, Rüyalar gerçek olsa, Mavi boncuk, Gözleri aşka gülen, Senede bir gün, Elveda meyhaneci, Bir kere sevdim diye, Seven ne yapmaz, Buruk acı, Ben seni unutmak için sevmedim, Selvi boylum al yazmalım, Ateş böceği, Neler oluyor hayatta, Kan ve gül, Boş çerçeve, Gümüş gerdanlık, Son hıçkırık, Sarmaşık Gülleri, Senden bana ne kaldı, Sevemem artık, Delisin, Artık sevmeyeceğim, Ne çıkar bahtımıza, Neredesin sen, Benim gözüm sende, Yıllar sonra rastladım, Aşkın kanunu, Aşkınla yana yana, Bir garip yolcuyum, Fesupanallah “

Bu nostaljik şarkıları seslendirecek olan ses sanatçıları ise şöyle: Selma Demir, Atila Toker, Nejla Çilingir, Behiye Çelik, Deniz Mercy, Ayşegül Ertan- Tevfik Çetinay ( Düet ), Remzi Karadaş, Şükran Alpek, Mustafa Barutçu, Ceren Şimşek, Sebahat Akyüz, Muradiye Fırtına, Aynur Bağcı, Nesrin Erdemir, Ekrem Hacat, Bülent Taşpınar, Birsen Erdem, Aynur Üstündağ, Jale Ercan, Macit Güneş, Gülseren Sabuncuoğlu, Gülgün Örsal, Aynur Bağcı- Ceren Şimşek-Nejla Çilingir ( Düet ), Oya Tüfekçi, Yasemin Bilgi, Avni Kozan, Buket Bal, Zehra Karel, Hülya Başeken- Erhan Okutansoy ( Düet ), Hülya Altan, Ertan Petekkaya ve Koro.

SAMSUNLU MACİT GÜNEŞ KİMDİR ?

Macit Güneş 19 Kasım 1965’ de Samsun’da doğdu.İlk, orta ve lise tahsilini Samsun’da yaptı. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. 27 yıl özel sektörde Satış Danışmanlığı, Satış Sorumluluğu ve Bölge Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2012 yılında emekli oldu. İlk beste çalışmalarına 2014 yılında başlamış olup 2’ si TRT Repertuarı’nda olan 16 bestesi vardır. 2016 yılında Ankara Kulübü’nündüzenlemiş olduğu” Başkent Ankara “ ve “ Atatürk “ konulu yarışmada Final’e kalan 2 eseri de Mansiyon Ödülü’ne layık görülmüştür.

Ud çalan sanatçımız Macit Güneşevli ve 2 kız babası olup Ankara’da ikamet etmektedir.

Samsunlu sanatçımızı kutlar, konserde başarılar dileriz.

Oktay ZERRİN

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

KÜLTÜR SANAT Haberleri