Samsun’da Turkcell Platinum Golf Challenge’da heyecanı başladı

Turkcell Platinum Golf Challenge Samsunda, bugün yapılan ilk vuruşla başladı. İş, sanat ve cemiyet dünyasını buluşturan turnuvada, 88 golf sporcusu 6 farklı kategoride şampiyon olmak için yarışıyor.

Kaan Terzioğlu; Samsun'un 18 delikli golf sahasının açılışını yapıyoruz aynı zamanda golf turnuvası ile devam ettiriyoruz. Özellikle turizmin gelişmesi açısından, turizm gelirlerinin kaliteli turist ile Türkiye'ye davet edecek şekilde gelişmesi açısından golf turizmini önemsiyorum. Türkiye'nin dört bir yanında golf sahalarının olması büyük bir değer kazandıracak ve türkcell olarak golf spor'unu desteklemeye ve golf turzimine'de yatırım yapmaya devam edeceğiz. 

Golf federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu; ''Golf Sadece Bir spor değildir ekonomik sıkıntıları yaşadığımız dönemde turizmin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Spor olarak endüstiriye hizmet etmek öncelikli hedeflerimizden Türkiye'de belki sportif anlamda golfte fazla mesafe kat edemedik süremiz o kadar uzun değil. 20 22 senelik bir geçmişimiz var sportif olarak ancak endüstiriyel açıdan baktığımız zaman önceki senenin rakalmarına göre 130 bin'in üzerinde golf turist'i Türkiye'ye golf oynamaya geldi. Gerçekten önemli bir rakam ''160 milyon euro civarında bir para ülkemize girdi. Golf turistinin özellikle farklı sekmentlerden geldiği için ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Bizim ise Portekiz ve İspanya'ya rakip konumuna gelmemiz lazım. ilk 3 içersine girmemiz gerekiyor. Turizm Bakanımız bu işi iyi bilen bir insan golf turizmi açısından ve ülke turizmi açısından da Bakanımızın çok büyük bir şans olduğuna inanıyorum. Bakanımızın önderliğinde önümüzdeki 5-10 sene içerisinde Türkiye golf turiziminde hak ettiği yere gelecek'' diye konuştu.

Kıyı şeridinde ve dünya standartlarında
Samsun Atakum Sahili'nin başında, Atakum ilçesinin hemen girişinde yer alan Samsun Golf Sahası, dünya standartlarında özellikler barındırıyor. Samsun Golf Kulübü, Karadeniz’in ilk ve tek golf sahası olmasının yanı sıra, deniz dolgusuyla yapılan dünyadaki ilk saha özelliğini de taşıyor. 650 dönümlük açık alana kurulan sahada 18 çukur bulunuyor. 6.092 metre uzunluğunda, kıyı şeridinde yer alan ‘Links’ tipinde Türkiye’nin ikinci sahası olma özelliği taşıyan Samsun Golf Sahası, aynı zamanda Türkiye'de bir belediye tarafından yapılan halka açık tek golf alanı olma özelliklerini taşıyor. Saha, zorluk derecesinin yüksek olması nedeniyle golfçülerin ilgi odağı oldu. 3.000 metrekarelik kapalı alanı bulunan tesis içerisinde golfçülerin ihtiyaçlarını karşılayan birimler yer alıyor. USGA standartlarına uygun olarak ünlü golf mimarı Kevin Ramsey'in tasarladığı tesis, modern fitness salonunu ve dünya mutfağının bütün lezzetlerinin tadılabileceği restoranını da içinde bulunduruyor.
Metehan  Öndaş 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri