Samsun'da AK Parti'nin kongre süreci

Samsun'da, AK Parti'nin il ve ilçe başkanlığı kongre sürecinin sürdüğü bildirildi.

AK Parti Samsun İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan ve İl Koordinatörü Cumhur Ünal'ın katılımıyla, ilçe başkanları ile ilçe kongre sürecinin değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildiği belirtildi.

Canik ve Asarcık ilçe başkanlarının, görevlerine devam etmelerine karar verildiği aktarılan açıklamaya, şunlar kaydedildi:

"19 Mayıs İlçe Başkanımız daha önce istifa ettiğinden, bu ilçemizde temayül çalışmaları yapılmış, aday belirleme süreci devam etmektedir. İlçe başkanlarımızdan bir kısmının özel ve iş hayatlarındaki yoğunluklarından dolayı ara vermek, bir kısmının ise partimizin farklı kademelerinde görev üstlenmek istemeleri nedeniyle İlkadım, Ayvacık, Ladik, Yakakent, Alaçam, Kavak, Tekkeköy ve Vezirköprü ilçe başkanlarımızın kongrelerde aday olmamaları yönünde karar verilmiştir. Aday olmayacak ilçe başkanlarımız, kongre sürecine kadar görevlerinin başında olup tüm kongre süreci başkanlıklarında yürütülecektir. Bafra İlçe Başkanımız ile ilgili istişare süreci ise devam etmektedir."

-"AK Parti bir dava partisidir"

Açıklamada, diğer ilçelerde yeni ilçe başkanlarının belirlenmesine yönelik, teşkilat içi temayül çalışmalarının önümüzdeki günlerde tamamlanacağı vurgulayarak, şu ifadelere yer verildi:

"Temayül çalışmalarını müteakip ilçe kongrelerimiz gerçekleştirilecektir. İlçe kongreleri Ladik, Vezirköprü ve Ayvacık'ta 23 Şubat, Asarcık, Canik ve Tekkeköy'de 24 Şubat, Kavak, Bafra ve İlkadım'da 25 Şubat'ta, Yakakent, Alaçam ve 19 Mayıs'ta 26 Şubat'ta yapılacaktır. İlçe kongrelerimizin tamamlanmasının ardından, mart ayının ikinci yarısında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile partimize yaraşır şekilde il kongremizi yapacağız. Kongrede görevlerini devredecek ilçe başkanlarımız ilerleyen dönemlerde partimizde farklı görevlerde yer alacaklardır. AK Parti bir dava partisi olup, görevler, makamlar geçicidir. Nöbet değişimi esastır. Bu değişiklerle güçlenerek 2019, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine çok daha emin adımlarla yürüyeceğiz."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNCEL Haberleri