SAMSUNA NE YARARI OLMUŞ?

Yeni kurulan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun Onursal Başkanı olduğu belirtilen Sayıştay üyesi Osman Tural’ın daha önce yaptığı görevler dikkate alındığında Samsun’a ne yararı olduğu merak konusu olmuş durumda.

Yeni kurulan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun Onursal Başkanı olduğu belirtilen Sayıştay üyesi Osman Tural’ın daha önce yaptığı görevler dikkate alındığında Samsun’a ne yararı olduğu merak konusu olmuş durumda. Uzun yıllar PTT Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunan Osman Tural’ın bu görevi esnasında Samsun’a ne yaptığı merak edilirken kaç tane Samsunluya PTT de iş verdiği de merak konusu olmuş durumda.

 

SİYASETE Mİ GİRECEK?

 

Osman Tural’ın uzun süre üst düzey görev yaptığı Ulaştırma Bakanlığında Samsun ile ilgili hangi çalışmaları yaptığı merak edilirken daha önce hiç ilgilenmediği bu tip Sivil toplum örgütleriyle şimdi ilgilenmesi akıllara acaba siyaset yapmak mı istiyor sorularını getirdi. Alaçamlı olduğu bilinen Osman Tural’ın önümüzdeki 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde siyasete gireceği kulislerde konuşulurken yeni kurulan platformun da onun isteği doğrultusunda kurulduğu iddia edildi.

 

 

NE ZAMAN ONURSAL BAŞKAN OLDU?

 

Gerek Derneklerde gerekse diğer kurumlarda Onursal Başkanlık unvanının o kurumlarda emeği geçen, uğraş veren ve efor sarf edip belli bir dönem çalıştıktan sonra yapılan kongrelerde verilen Onursal Başkanlık görevinin yeni kurulan ve en ufak bir icraatı olmayan hatta yasal altyapısı dahi olmayan bir kuruluşun Onursal Başkanlığının Osman Tural’a verilmesinin de akla mantığa ve Onursal Başkanlık unvanına uymayan bir davranış biçimi olduğu ortada. Osman Tural’ın böyle bir olayı nasıl kabul ettiği de merak konusu olmuş durumda.

 

 

KİMSENİN DERDİNE DERMAN OLMAMIŞTIR

 

Osman Tural’ın gerek PTT Genel Müdürlüğü döneminde gerekse diğer yaptığı görevlerde Samsunluların herhangi bir sıkıntısıyla ilgilenmediği ortada olan Osman Tural’ın , son günlerde Samsunla ilgili platform kurulması sevdasının nerden kaynaklandığı merak edilirken, bunca yıldır Ankara’da görev yapan Samsunlu bir bürokratın acaba neden şimdi ortaya çıktığı soruları da kamuoyunun merak ettiği bir konu.

 

KAYA AŞÇI’NIN ORADA İŞİ NE?

 

Kurulan Platformun üyedal alt yapısı olmamasına rağmen üyesi olarak gösterilen ve SAMKON’un Onursal Başkanı olduğu bildirilen Kaya Aşçı’nın SAMKON’un düzenlediği son kongrede yaptığı yazılı açıklama da Kaya Aşçı’nın Onursal Başkanlıktan alındığını açıklanmasının ardından Ankara’da yapılan toplantıda bulunması da ne adına orada bulundu sorularını akıllara getirdi.

A.U Erkan

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNCEL Haberleri