Resim Şenliği Etkinleri

Resim Şenliği Etkinleri'ndeki yarışmalarda birincilikleri kız öğrenciler elde etti

 

-Kız öğrenciler fındığa daha ilgili…

 

Ülkemizin en önemli tarımsal ihraç ürünü olan ve Karadeniz Bölgesi’nde 500 bine yakın ailenin kısmen veya tamamen geçim kaynağını oluşturan fındığa kız öğrencilerin daha ilgili olduğu anlaşıldı.

 

Ferrero Fındık tarafından Değerli Tarım Uygulamaları kapsamında sosyal çalışmalar kapsamında ilköğretim öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Resim Şenliği Etkinlerindeki yarışmalarda birincilikleri kız öğrenciler elde etti.

 

Sakarya, Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde örnek olarak seçilen birer ilköğretim okulunun 4’üncü sınıflarından öğrenciler değerli tarım uygulamalarının yapıldığı model bahçelere taşınarak hem fındık hakkında bilgilendirilmiş, hem de fındık temalı resimler çizmeleri teşvik edilmişti.

 

Ferrero Değerli Tarım Uygulamaları Sosyal Sürdürülebilirlik Koordinatörü Melike Kıratlı, 5 ilde ayrı ayrı gerçekleştirilen Resim Şenliği adı altında düzenlenen etkinliklerine toplam 176 öğrencinin katıldığını hatırlatarak, “Bu öğrencilerin resim öğretmenleri nezaretinde yaptıkları fındık temalı resimler arasında  her ilde değerlendirmeler sonucunda birer öğrenciyi başarılı olarak tespit ettik. Değerlendirmeler sonucunda 5 ilde de kız öğrencilerin başarılı olarak birincilikleri elde ettiği görüldü. Bu öğrencilere bisiklet ve boyama seti, diğer derece alanlara ise sadece boyama seti hediye ettik” dedi.

 

Melike Kıratlı, fındık üretimi ile ilgilenen kişilerin yaş ortalamasının gittikçe yükseldiğine dikkat çekerek, Fındığın geleceği için, tarımla uğraşan kişilerin yaş ortalamasının aşağıya çekilmesi gerekiyor. Bu da ancak yeni nesile; gençlere, çocuklara tarımı ve fındığı sevdirerek mümkün olabilir. Çocukların, gençlerin fındığı severek ileride sahip çıkması için, toprağı ve tarımı tüm güzel yönleriyle onlarla paylaşmaya çalışıyoruz. Bunun için de tatil dönemlerinde dinlenmesi gereken çocukların ilgisini eğlenceli ve bilgilendirici oyunlarla çekmeyi hedefliyoruz. Yapmış olduğumuz resim etkinliğinde de kız öğrenciler erkek öğrencilere göre daha başarılı oldu. Buradan da kızların daha iyi gözlemci olduklarını, görsel olarak da kendilerini daha iyi ifade edebildiklerini söyleyebiliriz diye konuştu.

 

Resim Şenliklerindeki yarışmalarda Sakarya’da Hiranur Yıldırım, Düzce’de Ebru Abalı, Ordu’da Sedanur Kutlu, Giresun’da Senanur Yıldırım,    Trabzon’da ise Meltem Berra Soylu birinci olmuşlardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri