OMÜ'lü Asena’lardan basın açıklaması

19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencisi ülkücü kadınlar, 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla OMÜ Yaşam merkezi önünde basın açıklaması yaptılar.

Kadınların tarih boyunca Türk toplumunda önemli bir yeri olduğunu vurgulayan 19 Mayıs Üniversitesi Bayan Birim Başkanı Umay Hira Bozkurt, "Kadim Türk Tarihinde kadınların toplumda ve devlet yapısındaki önemi bir çok çağdaş devletlere göre oldukça öndedir. Avrupa'da kadınlar büyücülük safsatası ile diri diri yakılırken veya Araplar yeni doğmuş kız çocuklarını diri diri gömerlerken Türk toplumlarında kadınlar erkekler ile bir eğitim görmüş, çağının ilerisinde haklara sahip olagelmişlerdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi "Toplumun başarısızlığının asıl sebebi kadınlara karşı olan bilgisizliktir.” Bir toplumun bir organı faaliyetteyken diğer bir organı işlemez ise o toplum felç olur. Türk kadını Tomris Han olup ülke yönetirken Nene Hatun olup cepheye mermi taşırken bir yandan da Türk töresini Türk kültürünü nesline nakşederek Mustafa Kemaller, Alparslan Türkeşler, Aziz Sancarlar yetiştirmiştir" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri