ÖLÇÜLER ve İŞLERİMİZ (10)

Dursen Özalemdar

Ruhlar âleminden, Rahmi Mader’e (Ana Rahmine) gelen, buradaki 9 ay 10 günlük hayatından, Dünya hayatına gelen İnsan, kendine takdir edilen ömür içinde, İMTİHAN edilerek, Kabir hayatından sonra, ebedi bir yaşayışın olacağı AHİRET hayatına geçerek, beş çeşidi bulacak hayatın değişik liklerini yaşayacaktır.

İnsan’a Peygamberler ve Kitapları vasıtası ile, İYİYİ-KÖTÜYÜ-GÜZELİ-ÇİRKİNİ -HELAL’ ı -HARAM’I- DÜNYA HAYATINI-HAK ve HUKUK’ u-ADALET’İ- AHRET HAYATINI CENNET ve CEHENNEM’İ- en ince ayrıntılarına kadar anlatan Yüce ALLAH (c.c.),bir tarafta iyilikler ve ŞEYTAN denen mahluk’un temsil ettiği KÖTÜLÜKLER ile, İMTİHAN olmaktadır.

Muhittin-i Arabi (HZ) nin, “Seceret’ül Kevn “ adlı eserinden alınmış bulunan Şeytanın Hile’lerini İbn-i Abbas (r.a.) Hz. İnden naklen Muaz bin Cebel ‘in rivayeti olarak kayda geçen, Peygamberimiz (SAV) in ashabıyla toplandıkları bir evdeki konuşmasını dokuz bölüm olarak verirken, Kadim tarih içinde, Şeytanın Cennet’ten kovulması zamanına ait, Hz. MEVLANA’NIN MESNEVİ adlı eserinden konumuzla ilgili bölümün ‘de yazımıza alma mecburiyetimizdir.

“ŞEHVET, soy üretmek için olmasaydı, HZ. ÂDEM utancından kendisini hadım ederdi. Lanetli İblis (Şeytan) (Allah’ın huzurundan kovulunca ve kendisine kıyamete kadar mühlet verilince) Allah’a; “Ey herkesin rızkını veren! İnsanları avlayabilmek için bana kuvvetli bir tuzak lazım dedi.

Allah, ona ALTIN-GÜMÜŞ ve AT SÜRÜSÜNÜ gösterip “İnsanları bunlarla avlayabilirsin dedi.

İblis,”Güzel, ama. . . “ diyerek, suratını ekşitti. Sıkılmış turunç gibi dudaklarını sarkıttı.

Cenab-ı Hak, o geberesiceye güzel MADEN lerden MÜCEVHERLER armağan etti. “Ey lanetli” dedi. “Şu tuzağı da al”

İblis, dedi ki. “Ey güzel yardımcı, daha fazlasını ver” YAĞLI ve TATLI yemeklerle, değerli ŞARAPLAR ve türlü, türlü İPEK ELBİSELER verdi. İblis dedi ki “ Ya Rabbi, yardım et, bundan fazlasını isterim, ver de insanları örülü hurma lifiyle adamakıllı bağlayayım. Senin muhabbetinle mest olmuş ve cesur kimseler, benim o bağlarımı erkekçesine kırar koparırlar. Bana öyle heva ve heves tuzaklarıyla ipler ver ki, senin hakiki kullarını, adam olmayanlardan ayırt etsin. Ey yücelik tahtının Sultanı! Öyle bir tuzak ki, insanı baş aşağı devirecek kadar şiddetli ve aldatıcı olsun.

Allah, ŞARAP ve ÇALGI’YI getirip önüne koydu. İblis bunları görünce hafifçe güldü. Neşelendi, Allah’ın İdlal-i ezelisi( delalete düşüren oluşu) tarafına iltica etti ve “Fitne denizinin dibinden toz kopar” diye yalvardı. Allah (CC) erkeklerin aklını ve sabrını alan KADIN GÜZELLİĞİNİ iblis’e gösterince, İblis memnun oldu. Parmaklarını şıkır tarak oynamaya başladı. “hemen ver, işte şimdi muradıma kavuştum dedi. İblis; Aklı, fikri kararsız hale getiren kadınların o mahmur gözlerini, gönlü çörek otu gibi yakıp kavuran yanaklarındaki güzelliği görünce, kadınların yüzünü, benini, kaşını, akik gibi dudaklarını seyredince, ince bir perde arkasından Hakk’ın Cemali parladı sandı. İblis kadınlardaki o cilve ve edayı görünce incecik bir perdeden Hak tecelli ediyormuş zannetti ve yerinden sıçradı. (devamı var

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.